Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Κασσάνδρας Χαλκιδικής -Η πυρκαγιά πλησίασε σπίτια [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Κασσάνδρας Χαλκιδικής -Η πυρκαγιά πλησίασε σπίτια [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζουν και τη νύχτα τις προσπάθειες περιορισμού των πύρινων μετώπων οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Μόλα Καλύβα της Κασσάνδρας.

Τα δύο ελικόπτερα και τα τρία αεροπλάνα αποχώρησαν μόλις έπεσε το σκοτάδι και θα επανέλθουν αύριο με το πρώτο φως της μέρας. Όπως αναφέρει το Halkidiki News μέχρι τότε θα βρίσκονται στη... μάχη πάνω από 80 πυροσβέστες.

Συγκρατημένα αισιόδοξος, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για την εξέλιξη της φωτιάς στην περιοχή Μόλα-Καλύβα, καθώς προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημείο της πυρκαγιάς, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, δήλωσε πως «είμαστε σε καλό δρόμο», χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα θετικό» το γεγονός ότι μετά τις 6, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, καθώς κώπασαν οι ισχυροί άνεμοι. Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν και πάλι οι βόρειοι άνεμοι. «Για το λόγο αυτό είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να θέσουμε την πυρκαγιά υπό έλεγχο, όσο γίνεται νωρίτερα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή με πυκνό δάσος (κυρίως πεύκα), γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

H μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι δυσκόλευσαν από την αρχή το έργο της κατάσβεσης.

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Κασσάνδρας Χαλκιδικής -Η πυρκαγιά πλησίασε σπίτια [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0


Μια ανάσα από τα σπίτια έφτασε η πυρκαγιά / Φωτογραφία: (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Για αρκετή ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής «καρδιοχτυπούσαν», καθώς οι φλόγες έφτασαν κοντά σε κατοικίες.

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί καταστροφές ή τραυματισμοί ανθρώπων.

Νωρίτερα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο halkidikifocus είπε ότι η Περιφέρεια έστειλε 15 χωματουργικά μηχανήματα τα οποία - μαζί με αυτά του Δήμου Κασσάνδρας - τα οποία να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Κασσάνδρας Χαλκιδικής -Η πυρκαγιά πλησίασε σπίτια [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Κασσάνδρας Χαλκιδικής -Η πυρκαγιά πλησίασε σπίτια [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χαλκιδική φωτιά Κασσάνδρα πυρκαγιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ