Ο οίκος S&P υποβαθμίζει και το Χονγκ Κονγκ - Χάνει το «ΑΑΑ» - iefimerida.gr

Ο οίκος S&P υποβαθμίζει και το Χονγκ Κονγκ - Χάνει το «ΑΑΑ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Χονγκ Κονγκ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωσή του ότι υποβάθμισε την Κίνα για πρώτη φορά από το 1999.

Ο οίκος S&P αιτιολόγησε την κίνησή του αναφέροντας ότι η υποβάθμιση του Χονγκ Κονγκ αντικατοπτρίζει τους «ισχυρούς θεσμικούς και πολιτικούς δεσμούς» που το συνδέουν με την Κίνα.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση του οικονομικού κέντρου μειώθηκε σε «AA+» από «AAA». Την Πέμπτη, ο διεθνής οίκος αναθεώρησε την πιστοληπτική διαβάθμιση της Κίνας σε «A+» από «AA-», επικαλούμενος τους κινδύνους που δημιουργούνται από την αύξηση του χρέους, ενώ αναθεώρησε τις προοπτικές της σε σταθερές από αρνητικές.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που μειώνεται η πιστοληπτική διαβάθμιση του Χονγκ Κονγκ μετά από αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κίνας. Η προηγούμενη φορά ήταν τον Μάιο, όταν ο οίκος Moody’s υποβάθμισε το Χονγκ Κονγκ και αναθεώρησε τις προοπτικές του σε σταθερές από αρνητικές, μετά την κίνησή του να υποβαθμίσει την Κίνα για πρώτη φορά από το 1989.

Η απόφαση του οίκου S&P προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής διοίκησης του Χονγκ Κονγκ, η οποία υποστηρίζει ότι η δομή της αγοράς του Χονγκ Κονγκ είναι υγιής, ενώ διαθέτει κανονισμούς που μπορούν να αποτρέψουν τυχόν κινδύνους μετάδοσης προβλημάτων από την Κίνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χονγκ Κονγκ Κίνα S&P Moody's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ