Exportgate:«Διαβατήριο» εξόδου στις διεθνείς αγορές για ελληνικές επιχειρήσεις- Κίνηση ματ η συνεργασία με την Banco Santander - iefimerida.gr

Exportgate:«Διαβατήριο» εξόδου στις διεθνείς αγορές για ελληνικές επιχειρήσεις- Κίνηση ματ η συνεργασία με την Banco Santander

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαβατήριο εξόδου στις διεθνείς αγορές και πρόσβαση σε ένα οργανωμένο επιχειρηματικό δίκτυο σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο δίνει στις ελληνικές επιχειρήσεις και προϊόντα το Exportgate της Eurobank, η δυναμική του οποίου ενισχύεται διαρκώς.

Το Expotgate αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ελληνική ηλεκτρονική πύλη, που προωθεί την επιχειρηματική δικτύωση ελληνικών και κυπριακών εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο και η οποία έχει αναπτυχθεί από τη Eurobank σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τους τρεις μεγαλύτερους εξαγωγικούς φορείς, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ, και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 1.500 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Κίνηση «ματ» για την ενίσχυση του Exportgate είναι η πρόσφατη στρατηγική συμφωνία που σύναψαν η Eurobank και το Exportgate με έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παγκόσμιας εμβέλειας τραπεζικούς ομίλους, την ισπανική Banco Santander, που διέθετε στα τέλη του 2016, 125 εκατομμύρια πελάτες και υπό διαχείριση κεφάλαια 1,52 τρισ. ευρώ.

Exportgate:«Διαβατήριο» εξόδου στις διεθνείς αγορές για ελληνικές επιχειρήσεις- Κίνηση ματ η συνεργασία με την Banco Santander | iefimerida.gr 0

Η συμφωνία δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες – μέλη του Exportgate – να ενταχθούν στο «Eurobank Trade Club» και μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο που αποτελείται, στην παρούσα φάση, από 16 τράπεζες σε 21 χώρες, ώστε να συνδεθούν σε διεθνές επίπεδο και να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Exportgate:«Διαβατήριο» εξόδου στις διεθνείς αγορές για ελληνικές επιχειρήσεις- Κίνηση ματ η συνεργασία με την Banco Santander | iefimerida.gr 1

Σημαντικές διεθνείς τράπεζες όπως η Nordea και η Rabobank συμμετέχουν ήδη στο δίκτυο αυτό, το οποίο, παράλληλα, αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες (μέσα στο 2017), σε συνεργασία με επιπλέον διεθνείς τράπεζες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων όπως Η.Π.Α, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.λπ.

Τις δυνατότητες που παρέχει το Exportgate αλλά και το «Eurobank Trade Club» αξιοποίησαν δύο δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις στην πορεία τους προς τις διεθνείς αγορές, όπου σήμερα βρίσκονται με απόλυτη επιτυχία.

TERRA CRETA: Από το Κολυμβάρι στον …κόσμο

Με το πολυβραβευμένο της λάδι, το οποίο «κουβαλάει» περισσότερες από 30 διεθνείς διακρίσεις, και την έδρα της στο Κολυμβάρι στα Χανιά, η Terra Creta ταξιδεύει σε περισσότερες από 40 χώρες με κύριες αγορές τη Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Η.Π.Α. και Ν. Κορέα. Ο έντονα εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρίας την έχει αναδείξει στις κορυφαίες εξαγωγικές εταιρίες του «υγρού χρυσού», όπως συνήθιζαν να λένε οι Αρχαίοι Έλληνες το ελαιόλαδο, αποδίδοντας με τον χαρακτηρισμό αυτό τα πολύτιμα χαρακτηριστικά του.

Η ομάδα παραγωγών της εταιρίας παρακολουθείται στενά από γεωπόνους έτσι ώστε να παράγεται ένα απολύτως ασφαλές ελαιόλαδο, με ανώτερη οργανοληπτική ποιότητα και υψηλή βιολογική αξία. Η εταιρία κινείται ενεργά στην αειφόρο παραγωγή προωθώντας ορθές πρακτικές που έχουν ως σκοπό τη διατήρηση του περιβάλλοντος και την ελαχιστοποίηση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Τέλος, δίνει ξεκάθαρα κίνητρα στους παραγωγούς για την παραγωγή ολοένα και ανώτερης ποιότητας ελαιόλαδο διασφαλίζοντας μία δίκαιη τιμή και μακροχρόνια συνεργασία.

Η αναγνώριση των προϊόντων της Terra Creta στις αγορές του εξωτερικού είναι δυναμική. Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 80% το 2015, κατά 40% το 2016 και αντίστοιχα ποσοστά το 2017, επεκτείνοντας την παρουσία της εταιρίας στις διεθνείς αγορές.

Exportgate:«Διαβατήριο» εξόδου στις διεθνείς αγορές για ελληνικές επιχειρήσεις- Κίνηση ματ η συνεργασία με την Banco Santander | iefimerida.gr 2

Το ταξίδι της εξωστρέφειας είναι μια διαρκής προσπάθεια για την εταιρία που σκανάρει διαρκώς τις ευκαιρίες που ανοίγονται και τις νέες αγορές – στόχους, επιδιώκοντας τη συνεχή διεύρυνση του πελατολογίου της και την επέκταση των προϊόντων της στα ράφια του εξωτερικού.

Στην προσπάθεια αυτή δυναμικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη εξωστρεφών υγιών ελληνικών επιχειρήσεων, όπως αυτές που εφαρμόζει και αναπτύσσει η Eurobank μέσω και κορυφαίων διεθνούς χαρακτήρα συνεργασιών με τραπεζικούς γίγαντες του εξωτερικού είναι πολύτιμος σύμμαχος.

«Η ανάδειξη της ελληνικής διατροφής ως μία εκ των πιο υγιεινών στον κόσμο είναι κορυφαίας σημασίας για την ελληνική παραγωγή. Το ελαιόλαδό μας όπως και τόσα αγροτικά μας προϊόντα απαιτούν το σεβασμό και τον επαγγελματισμό μας προκειμένου να γίνουν αναγνωρίσιμα στους καταναλωτές του εξωτερικού.

Η Terra Creta εργάζεται στον ελαιοκομικό τομέα με όραμα και συνέπεια προς αυτό το σκοπό προσπαθώντας να επικοινωνήσει ένα διαφορετικό προφίλ προς τους καταναλωτές του εξωτερικού, μία κουλτούρα ελαιόλαδου η οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε ενέργειά μας» δηλώνει ο κ. Φώτης Σούσαλης, γενικός διευθυντής της εταιρίας.

Όπως τονίζει ο κ. Σούσαλης «η Eurobank έχει υπάρξει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια μέσω πρωτοβουλιών όπως το Exportgate, ενώ η δημιουργία του «Eurobank Trade Club» είναι πολύ σημαντική ως ένα σημείο επαφής με εμπορικούς εταίρους από την παγκόσμια αγορά και ένα σημείο με αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα και ολοκληρωμένες έρευνες αγοράς».

ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ: Επενδύει για να βγει εκτός συνόρων

Με παλιές, γνώριμες σε όλους συνταγές για ζυμαρικά και άλλες ελληνικές παραδοσιακές λιχουδιές, η Ευβοϊκή Ζύμη, από το 1984 που ξεκίνησε ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία από τα Ψαχνά Ευβοίας, επεκτείνει δυναμικά το δίκτυό της εντός και εκτός Ελλάδας.

Από τη δεκαετία του ’90 διεύρυνε τις δραστηριότητές της στην παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και μεταφέρθηκε στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή Δοκού Χαλκίδας. Στο τέλος της ίδιας δεκαετίας η εταιρία έχει παρουσία και στα Χανιά Κρήτης με ακόμα μία παραγωγική μονάδα και επεκτείνει την αλυσίδα διανομής των προϊόντων της με τις εμπορικές ονομασίες «Ζυμαρικά Ψαχνών» και «Ζύμη Ψαχνών», κερδίζοντας πελάτες εντός και εκτός Ελλάδας.

Η επιτυχία έρχεται με το σπιτικό χωριάτικο φύλλο και συνεχίζεται με το φύλλο κρούστας, το φύλλο σφολιάτας, το κανταΐφι, τις παραδοσιακές πίτες, τα σφολιατοειδή, τις πίτσες και τα κρουασάν με τα προϊόντα της εταιρίας να φιλοξενούνται στα ράφια των περισσότερων μεγάλων σούπερ – μάρκετ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε μικρότερα σημεία πώλησης.

Exportgate:«Διαβατήριο» εξόδου στις διεθνείς αγορές για ελληνικές επιχειρήσεις- Κίνηση ματ η συνεργασία με την Banco Santander | iefimerida.gr 3

Μάλιστα τα προϊόντα της συνδέθηκαν και με τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, με συνταγές της που έχουν ως βάση τα προϊόντα της εταιρίας να φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα με την εγχώρια αγορά, αντίστοιχη ανάπτυξη έχει επιτευχθεί για την εταιρία και στις εξαγωγές των προϊόντων, με διεύρυνση του δικτύου πώλησης της και στο εξωτερικό.

Όπως εκτιμά ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντάκης, ανώτερο στέλεχος της εταιρίας στον τομέα των εξαγωγών, «στο απαιτητικό ταξίδι προς τη διεθνή αγορά, πολύτιμη είναι η συμβολή πρωτοβουλιών όπως το Exportgate της Eurobank και της πρόσθετης δυναμικής που προσδίδει πια και η δυνατότητα συμμετοχής στο «Eurobank Trade Club».

Ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική των τελευταίων ετών για εξωστρέφεια δεν θα γινόταν να λείπουμε από μια τέτοια πρωτοβουλία που στόχο έχει την προώθηση και εδραίωση των προϊόντων της διεθνώς. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο σε τεχνολογικό υλικό, για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων συνυφασμένων με τις ανάγκες των καταναλωτών, όσο και σε έμψυχο υλικό με ανεπτυγμένο το αίσθημα της συλλογικότητας.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην αγορά της Κρήτης καταλαμβάνοντας σημαντικό μερίδιο εκεί με αυξανόμενη τάση ανά έτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Exporgate Eurobank Banco Santander
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ