Περισσότερες από 1 εκατ. αιτήσεις για άσυλο δεν έχουν εξεταστεί καν από την Ευρώπη - iefimerida.gr

Περισσότερες από 1 εκατ. αιτήσεις για άσυλο δεν έχουν εξεταστεί καν από την Ευρώπη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 1,1 εκατ. άνθρωποι από τους συνολικά 2,2 εκατ. που έχουν καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου στην ΕΕ και στη Νορβηγία και την Ελβετία, ακόμη δεν γνωρίζουν, εάν η αίτησή τους θα γίνει αποδεκτή, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής εταιρίας Pew.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι το επονομαζόμενο «μετέωρο έθνος» (limbo nation) προέκυψε από το μεγαλύτερο «κύμα» αιτούντων άσυλο «που έχει γνωρίσει η ήπειρος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Pew εκτιμά ότι περίπου 100.000 από τους ανθρώπους, των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, έχουν καταφύγει κάπου στην Ευρώπη, όπου διαβιούν παράνομα.

Οι περισσότεροι από τους αναμένοντες απόφαση προέρχονται από τις εξής χώρες: Αφγανιστάν (240.000), Iράκ (130.000), Συρία (130.000), Αλβανία (75.000), Κόσοβο (50.000), Ιράν (45.000), Πακιστάν (45.000), και Νιγηρία (40.000).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ