Ναυτικά γυμνάσια κάτω από τη μύτη του Κιμ Γιονγ Ουν, η απάντηση ΗΠΑ-Ν.Κορέας - iefimerida.gr

Ναυτικά γυμνάσια κάτω από τη μύτη του Κιμ Γιονγ Ουν, η απάντηση ΗΠΑ-Ν.Κορέας

Πηγή: Japan Maritime Self-Defense Force via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επίδειξη ναυτικής δύναμης απαντούν Αμερικανοί και Ιάπωνες στις προκλήσεις που εξαπολύει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το ιαπωνικό ναυτικό την Παρασκευή, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Ronald Reagan διεξάγει αυτήν την περίοδο γυμνάσια με ιαπωνικά πολεμικά πλοία στη θαλάσσια περιοχή νότια της κορεατικής χερσονήσου.

Μάλιστα, το Ronald Reagan προγραμματίζεται να διεξάγει και νέα άσκηση, αυτή τη φορά όμως με το νοτιοκορεατικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που δόθηκε τη Δευτέρα στους νοτιοκορεάτες βουλευτές.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το 100.000 τόνων Ronald Reagan, το οποίο έχει τη βάση του στην Ιαπωνία, και τα πλοία που το συνοδεύουν, πραγματοποιούν γυμνάσια με πλοία του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού από τις 11 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή νότια και δυτικά των κεντρικών νησιών της Ιαπωνίας. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής ναυτικής δύναμης, η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να δοκιμάσει βόμβα υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι είναι έτοιμος να καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα, αν απειληθούν οι ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον, μεταξύ άλλων, «ψυχικά διαταραγμένο», ενώ διεμήνυσε ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον της χώρας του κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Πιονγιάνγκ θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην Ιστορία», μετά την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» που έκανε ο Τραμπ, ανέφερε ο Κιμ, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Τραμπ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ διεμήνυσε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν, θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε με μειωτικό τρόπο στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο-πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγ Ουν Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ