Ρέγκλινγκ: Μόνο αν ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Μόνο αν ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα

Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, ως προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα από το υφιστάμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα τονίζει για ακόμη μια φορά σε σημερινή συνέντευξή του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στη γαλλική LeFigaro ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ερωτηθείς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» της χώρας ενώ χαρακτήρισε «καλό σημάδι» την έξοδο της χώρας μας στις αγορές πριν λίγους μήνες.

«Η χώρα έχει κάνει πολύ δρόμο. Το 2009 το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν πάνω από 15% του ΑΕΠ, πέρυσι όμως η Αθήνα είχε πλεόνασμα. Η ελληνική πρόοδος ήταν σημαντική. Η Ελλάδα μπορεί να αφήσει το υφιστάμενο πρόγραμμα σε 10 μήνες και να αναχρηματοδοτηθεί αυτόνομα από τις αγορές αν η κυβέρνηση προχωρήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις για να τονώσει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Η πρώτη επιτυχημένη έκδοση ομολόγων αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα καλό σημάδι», είπε ο επικεφαλής του ESM.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρέγκλινγκ μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ