Ο Τριντό ζητά «συγγνώμη» από τους γηγενείς Καναδούς και αποθεώνεται - iefimerida.gr

Ο Τριντό ζητά «συγγνώμη» από τους γηγενείς Καναδούς και αποθεώνεται

Ο Τζάστιν Τριντό κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων ΕΘνών (Richard Drew/AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα ιστορικά λάθη απέναντι στους γηγενείς Καναδούς μίλησε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών ο πρωθυπουργός του Καναδά σε μια ομιλία που ξάφνιασε ευχάριστα.

Ο Τζάστιν Τριντό αξιοποίησε τη μισή ώρα που είχε στη διάθεσή του για να μιλήσει για τον «εξευτελισμό, παραμέληση και κακοποίηση» που υπέστησαν οι πρώτοι Καναδοί από τους αποικιοκράτες που στη συνέχει μετοίκησαν στη χώρα, αλλά και να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή του για συμφιλίωση.

«Ο Καναδάς δεν είναι μια μαγική χώρα όπου οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες εδώ δεν υπάρχουν», δήλωσε ενώ πρόσθεσε: «Ο Καναδάς είναι μια δουλειά σε εξέλιξη».

Την ομιλία του πρωθυπουργού του Καναδά επαίνεσαν πολλά διεθνή ΜΜΕ αλλά και πολίτες, σχολιάζοντας πως παρότι «οι πλούσιες δυτικές χώρες χρησιμοποίησαν το πόντιουμ των Ηνωμένων Εθνών για να απευθύνουν διάλεξη απέναντι σε άλλες χώρες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Καναδός Τριντό έκανε κάτι ριζοσπαστικά διαφορετικό: στάθηκε στο βήμα και αφιέρωσε ολόκληρη την ομιλία του στα σφάλματα της δικής του χώρας απέναντι στους γηγενείς Καναδούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναδάς Ηνωμένα έθνη Τζάστιν Τριντό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ