Ωρα μηδέν στον Παναθηναϊκό – Ενα βήμα από τη διάλυση - iefimerida.gr

Ωρα μηδέν στον Παναθηναϊκό – Ενα βήμα από τη διάλυση

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό / Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από τον Παναθηναϊκού βάζει την πράσινη ΠΑΕ σε μια τρικυμία άνευ προηγουμένου και η επόμενη μέρα βρίσκει τον σύλλογο μέσα σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΠΑΕ και δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τρέξουν οι υποχρεώσεις του συλλόγου, στο βαθμό που του αναλογεί.

Αν υπολογίσει κάποιος και τα 42 εκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη βάλει όλα αυτά τα χρόνια, ποσό το οποίο πρώτος είχε αποκαλύψει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το άνοιγμα που είχε η ομάδα και το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση από εδώ και πέρα.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αυτή την στιγμή εκτός από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, ακόμα 60 εκατομμύρια για να ξεχρεώσει όλες τις υποχρεώσεις του και χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα χρήματα που πρέπει να επενδυθούν ώστε ο σύλλογος να γίνει ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει πρωτάθλημα και έξοδο στο Champions League.

Βέβαια το παραπάνω ποσό ίσως να μην είναι απαιτητό άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου ωστόσο το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος επιχειρηματίας θα μπει σε αυτή τη διαδικασία από την στιγμή που και στο άνοιγμα που είχε κάνει ο Αλαφούζος για συμπαίκτες, δεν είχε φανερώσει κανείς το ενδιαφέρον του.

Η επόμενη μέρα στους πράσινους δεν μπορεί αυτή την στιγμή να προβλεφθεί από κανέναν. Δεν αποκλείεται να υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας ακόμη και μέσα στην ΠΑΕ, στην καθημερινή της λειτουργία ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι σκέψεις για πωλήσεις κάποιων παικτών όπως του Βλαχοδήμου και του Κουρμπέλη, προκειμένου να υπάρξουν έσοδα.

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιμένει πως η μοναδική λύση είναι το «PAO Foundation», για το οποίο όμως από την ώρα που το παρουσίασε, δεν έχει εκφράσει κανείς το ενδιαφέρον του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ