Ενας χρόνος φυλακή για κακοποίηση σκύλου σε κάτοικο Κολωνακίου -Και 5.000 ευρώ πρόστιμο - iefimerida.gr

Ενας χρόνος φυλακή για κακοποίηση σκύλου σε κάτοικο Κολωνακίου -Και 5.000 ευρώ πρόστιμο

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ο συνταξιούχος που κρατούσε έγκλειστο τον σκύλο του στο Κολωνάκι μαζί με άλλα ζώα και τα κακοποιούσε.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης Αλιβερίου επισκέφτηκε το διαμέρισμα τoυ συνταξιούχου για να πάρει πίσω το σκυλάκι που του είχε δώσει για υιοθεσία. Έτσι διαπιστώθηκε πως το ζώο ζούσε έγκλειστο σε άθλιες συνθήκες μαζί με αλλά ζώα, ενώ ο χώρος δεν καθαριζόταν. Ο συνταξιούχος τότε είχε συλληφθεί και η δίκη του πήρε αναβολή.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο, η δυσοσμία στο διαμέρισμα ήταν τόσο έντονη που δυσκολεύτηκαν να εισέλθουν στον χώρο οι αστυνομικοί όταν ειδοποιήθηκαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Οι υπεύθυνοι του σωματείου θεωρούν πως ο συνταξιούχος έχει κακοποιήσει στο παρελθόν και άλλα ζώα.

Το δικαστήριο διέταξε επίσης την αφαίρεση της επιμέλειας του σκύλου, η υγεία του οποίου είναι βεβαρημένη από τις συνθήκες που τον κρατούσε ο συνταξιούχος και την επιστροφή του στο σωματείο της Κύμης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κακοποίηση σκύλος συνταξιούχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ