Ν. Ανδρουλάκης: Θα ανανεώσω τα ψηφοδέλτια, αλλά δεν θα γίνω Ηρώδης μεγαλύτερων γενιών - iefimerida.gr

Ν. Ανδρουλάκης: Θα ανανεώσω τα ψηφοδέλτια, αλλά δεν θα γίνω Ηρώδης μεγαλύτερων γενιών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης - Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση στο θέμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντροαριστερά, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επιστολή της Vodafone.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα μιλώντας στην ΕΡΤ3 σχολίασε πως το θέμα της ψηφοφορίας και τα συναφή είναι «τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά».

Τόνισε μάλιστα πως «μεγιστοποιείται ένα ζήτημα το οποίο είναι τεχνικό» και διευκρίνισε: «Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά».

Οπως είπε ο Ν. Ανδρουλάκης, «τον πολίτη τον ενδιαφέρει αν εμείς έχουμε να πούμε κάτι. Για τους φόρους, για την ανεργία των παιδιών του, για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και για όσους έμειναν εδώ. Ο στόχος δεν είναι οι ημερομηνίες ή ο αριθμός των υποψηφίων. Ο στόχος είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρξει μια ισχυρή ηγεσία που θα οδηγεί σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της ενωμένης Κεντροαριστεράς, για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό».

«Δεν θα γίνω Ηρώδης των μεγαλύτερων γενιών»

«Η γενιά μου είναι σημαδεμένη από την κρίση. Πρέπει να αλλάξουμε και γενιά και σελίδα. Εγώ δεν είμαι Ηρώδης των μεγαλύτερων γενιών. Προφανέστατα τους χρειαζόμαστε όλους. Περισσότερο, όμως, χρειαζόμαστε αυτούς που προσέφεραν, που έχουν εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει λάθος επιλογές και χωρίς να έχουν προκαλέσει με την αλαζονεία τους τον κόσμο. Κάποιοι άλλοι που ήταν πρωταγωνιστές λάθος επιλογών, καλό θα είναι να κάνουν ένα βήμα πίσω» ανέφερε επίσης.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης στην ερώτηση για το αν θα αλλάξει τα ψηφοδέλτια εάν εκλεγεί αρχηγός της παράταξης ο κ. Ανδρουλάκης προαναγγέλλει μεγάλες αλλαγές.

«Τα ψηφοδέλτια θα ανανεωθούν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Τα πρόσωπα, όμως, τα επιλέγει ο λαός και τα στέλνει στη Βουλή με την ψήφο του. Εκτιμώ ότι ήρθε η στιγμή να στείλουμε στη Βουλή ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό κι όχι να δημιουργείται η εικόνα ότι ο κοινοβουλευτικός λόγος απαξιώνεται καθημερινά».

Αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο ο υποψήφιος για την κεντροαριστερά ξεκαθαρίζει τα πράγματα ως προς τις δηλώσεις που έχει κάνει: «Έχουν παραφραστεί πλήρως οι δηλώσεις μου από ένα site μιας περιφέρειας της Ελλάδας. Από τις πραγματικές μου δηλώσεις δεν αλλάζω τίποτα.

Υπερασπίζομαι την παράταξη μου στα σωστά. Θεωρώ λάθος την συγκυβέρνηση με τον κ. Καρατζαφέρη. Θεωρώ λάθος ότι ενώ ο λαός ζητούσε περισσότερη αξιοκρατία το 2012 υπήρξε το σύστημα 4-2-1 μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Αυτές ήταν οι δηλώσεις μου. Ούτε απέναντι στον κ. Παπανδρέου στάθηκα ούτε απέναντι στον κ. Βενιζέλο. Την ίδια δήλωση την έχω κάνει σε τρία διαφορετικά συνέδρια από το 2013».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Ανδρουλάκης Κεντροαριστερά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ