Η Ν. Κορέα θέλει να πέσουν οι τόνοι για τη Β. Κορέα -«Να αποφευχθεί μια τυχαία στρατιωτική αντιπαράθεση» - iefimerida.gr

Η Ν. Κορέα θέλει να πέσουν οι τόνοι για τη Β. Κορέα -«Να αποφευχθεί μια τυχαία στρατιωτική αντιπαράθεση»

Φωτογραφία: Η Σεούλ δεν θέλει την κατάρρευση της Βόρειας Κορέας/Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νότια Κορέα δεν επιδιώκει την «κατάρρευση» της Βόρειας Κορέας και καλεί σε έναν κατευνασμό των εντάσεων γύρω από τη βορειοκορεατική πυρηνική κρίση.

Αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου να αποφευχθεί μια «τυχαία στρατιωτική αντιπαράθεση» με την Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε σήμερα ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ωστόσο το βορειοκορεατικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν πρέπει «να σταματήσει αμέσως τις παράλογες επιλογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην πτώση» και να «αποκηρύξει το πυρηνικό πρόγραμμά του με επαληθεύσιμο και αμετάκλητο τρόπο», επέμεινε ο Μουν Τζε-ιν. Ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να «απαντήσει με πιο σθεναρό τρόπο» εφαρμόζοντας τις κυρώσεις και εξετάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής «και άλλων μέτρων σε περίπτωση νέων προκλήσεων».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νότια Κορέα Βόρεια Κορέα ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ