Γερμανία: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ανεύθυνη - iefimerida.gr

Γερμανία: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ανεύθυνη

Γερμανία: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ανέυθυνη/ Φωτογραφία: Martin Meissner/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τέθηκε επί τάπητος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα ο εκπρόσωπος των Πρασίνων στη Γερμανία, Σβεν Γκίγκολν, ο οποίος μάλιστα ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν ανεύθυνη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Neue Osnabrucker Zeitung, ο Γκίγκολν κατηγόρησε τους Φιλελεύθερους τονίζοντας ότι «Η πολιτική του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) θα οδηγούσε στην επιστροφή της ευρωκρίσης. Η ευρωζώνη χρειάζεται ισχυρές κοινές επενδύσεις και μια κοινή φορολογική πολιτική, αλλά βλέπω μονίμως κατηγορίες κατά της Ελλάδας και έναν Κρίστιαν Λίντνερ σε μορφή AfD light.»

Επεσήμανε δε ότι «Δεν χρειαζόμαστε καμιά συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο. Μια τέτοια πολιτική δεν θα υπάρξει με τους Πράσινους, σε περίπτωση συμμετοχής τους σε κυβερνητικό συνασπισμό και με το FDP».

Τονίζεται ότι ο πρόεδρος του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο εάν θα διεκδικήσει ένα υπουργικό θώκο ή θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του, στην περίπτωση συμμετοχής του κόμματος του στην κυβέρνηση.
Αυτό που θέλει ωστόσο είναι να είναι ο επόμενος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς γνωρίζει «πόσο μεγάλη είναι η επιρροή αυτού του υπουργείου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Ελλάδα Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ