Κεντροαριστερά: Περιμένουν σωτηρία από την Wind για εκλογή αρχηγού... αρχές Δεκεμβρίου - iefimerida.gr

Κεντροαριστερά: Περιμένουν σωτηρία από την Wind για εκλογή αρχηγού... αρχές Δεκεμβρίου

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Κεντροαριστερά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την απόρριψη της πρότασης από την Vodafone να αναλάβει την ηλεκτρονική διασύνδεση για εκλογή αρχηγού στις 5 Νοεμβρίου -αφού η εταιρεία απάντησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό πριν τις 4 Φεβρουαρίου 2018- η Επιτροπή Αλιβιζάτου περιμένει τώρα σωτηρία από την Wind!

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της επιτροπής Αλιβιζάτου και της εταιρείας WIND και αναμένεται απάντηση την Παρασκευή ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου.

Η πρόταση της Vodafone να αναλάβει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την διαδικασία εκλογής, απερρίφθη καθώς θεωρείται απαγορευτική από τους περισσότερους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Οπως αναφέρουν πηγές από υποψηφίους, η Wind δεν είχε απαντήσει αρνητικά στο να αναλάβει την online ψηφοφορία, αλλά μόνο για την εξ αποστάσεως διαδικασία.

Πηγές αναφέρουν ότι η WIND είναι έτοιμη να δώσει προσφορά στην Επιτροπή Αλιβιζάτου σύμφωνα με την οποία έναντι περίπου 300.000 ευρώ μπορεί να εγγυηθεί την online διασύνδεση των εκλογικών τερματικών που θα στηθούν στα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι έτοιμη για να γίνει η εκλογή αρχηγού στις 3 και 10 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η εκλογή θα αναβληθεί κατά ένα μήνα, αφού είχε αρχικά συμφωνηθεί μεταξύ των υποψηφίων να γίνει στις 5 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, τόνιζε στο iefimerida.gr πως «υπάρχουν και άλλες εταιρείες στην αγορά» που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να κλειστεί συμφωνία για την online ψηφοφορία. Η ηλεκτρονική διασύνδεση των τμημάτων, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για την εγκυρότητας της διαδικασίας, από όλους τους υποψηφίους.

«Αγκάθι» εξακολουθεί να παραμένει μεταξύ των υποψηφίων το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, της δυνατότητας δηλαδή να ψηφίσει κάποιος χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, μέσω του κινητού ή του tablet του, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού πρώτα εφοδιαστεί με ένα ειδικό pin για να αποφευχθούν οι διπλοψηφίες.

Την εξ αποστάσεως ψηφοφορία απορρίπτει προς το παρόν η Φώφη Γεννηματά, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει αδιάβλητο σύστημα που θα μπορέσει να εγγυηθεί μια διαφανή διαδικασία. Αντίθετα, άλλοι υποψήφιοι και κυρίως ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένουν ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία θα επιτρέψει την μεγαλύτερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, και θα δώσει την ευκαιρία στους Ελληνες του εξωτερικού να συμμετάσχουν σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση για την Κεντροαριστερά.

Οσοι εκ των υποψηφίων τάσσονται υπέρ της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, λένε επιπλέον ότι δεν μπορεί να έχει ενστάσεις κάποιος για την εγκυρότητα της διαδικασίας, την ώρα που και ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά ζητούν ηλεκτρονικά υπογραφές για την στήριξη της υποψηφιότητάς τους.

Η Φώφη Γεννηματά, ανέβασε πλατφόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://support.fofigennimata.gr όπου μπορεί κάποιος να στηρίξει την υποψηφιότητά της, δίνοντας τα στοιχεία του (όνομα, επώνυμο, ημερομηνία γέννησης κ.α.).

Κεντροαριστερά: Περιμένουν σωτηρία από την Wind για εκλογή αρχηγού... αρχές Δεκεμβρίου | iefimerida.gr 0

Το πρώτο σχόλιο συνεργατών της Φ. Γεννηματά

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά σχολίαζαν τις εξελίξεις λέγοντας: «Εμείς είμαστε ψύχραιμοι, δεν λειτουργούμε εν θερμώ».

Πρόσθεταν δε την εκτίμηση ότι κατ’ ουσίαν η απάντηση της Vodafone έδειξε ότι «δεν ήθελε» να αναλάβει την διαδικασία εξ ου και η μεγάλη καθυστέρηση στην απάντησή της, το υπερβολικό ποσό που ζητά (900.000 πλέον ΦΠΑ, ήτοι πάνω από 1.1 εκατ. ευρώ και προκαταβολή του 80% του ποσού) και η τρίμηνη παράταση στην διαδικασία εκλογής αρχηγού (από 5 Νοεμβρίου στις 4 Φεβρουαρίου).

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης τον προβληματισμό τους για τις πληροφορίες ότι και η Wind ενδεχομένως αιτηθεί παράτασης κατά περίπου ένα μήνα για να αναλάβει την online διαδικασία. «Δεν γίνεται να πάμε τόσο πίσω το χρονοδιάγραμμα, αρκετά κράτησε η εσωστρέφεια» σημειώνουν και αναμένουν την επίσημη απάντηση των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Αλλωστε, υπογραμμίζουν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ν. Αλιβιζάτος στην επιστολή του προς τις δύο εταιρείες επισημαίνει πως οι απαντήσεις τους πρέπει να πληρούν το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, για εκλογή αρχηγού της Κεντροαριστεράς στις 5 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ