Πρόεδρος Γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ: Καταδικάζουμε την Euroleague για το καλεντάρι της - iefimerida.gr

Πρόεδρος Γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ: Καταδικάζουμε την Euroleague για το καλεντάρι της

O πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας μπάσκετ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις ομοσπονδίες που θίγονται περισσότερο από τα «παράθυρα» στο μπασκετικό καλεντάρι, είναι η γαλλική και ο πρόεδρός της Ζαν Πιερ Σιουτά καταδίκασε την στάση της Euroleague.

«Από το Νοέμβριο, η ομάδα της Γαλλίας θα βρεθεί σε ετοιμότητα για να πάρει μέρος στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 και να διεκδικήσει επίσης της συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Παρά τους περιορισμούς και τις ισχυρές δυσκολίες (για τη Γαλλία) του νέου διεθνούς ημερολογίου, παρά τη θέση της Ευρωλίγκας, την οποία καταδικάζουμε έντονα, να μην απελευθερώσει τους παίκτες που αγωνίζονται στις ομάδες της (13 Γάλλοι που προστίθενται στους 12 οι οποίοι παίζουν στο ΝΒΑ), παρά τη μεγάλη κι ανεπίλυτη σύγκρουση μεταξύ FIBA και της Ευρωλίγκας, πρέπει να είμαστε σε θέση ώστε να δημιουργήσουμε την πιο ανταγωνιστική ομάδα ώστε να προχωρήσουημε από αυτές τις πολύ επικίνδυνες φάσεις των προκριματικών» τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε

«Καλούμε την Ευρωλίγκα να θέσει στη διάθεση των Εθνικών Ομάδων τους παίκτες που ανήκουν στις ομάδες της. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι θα τους καλέσουμε για τα Παράθυρα του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Ζητάμε επίσης από την FIBA να διασφαλίσει την αθλητική δικαιοσύνη μεταξύ των χωρών για να επιτρέψει στη Γαλλία να υπερασπιστεί τις πιθανότητές που έχει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019 στην Κίνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, και την καλύτερη προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την 4η θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη μεταξύ των Εθνικών ομάδων των Ανδρών συμμετέχοντας σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκδηλώσεις που θα γίνουν. Τονίζω, η FIBA ​​πρέπει να αναλάβει δράση προκειμένου να οδηγήσει το μπάσκετ προς την κορυφή και να μην μείνει παροπλισμένη στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, η οποία προκαλείται κυρίως από την εταιρεία ΕCA (Ευρωλίγκα) την οποία καλούμε να λάβει υπόψιν της το γενικό συμφέρον του αθλήματός μας. Ακούω κριτική από διοικούντες, προπονητές και σημαντικούς παίκτες, συμφωνώ απόλυτα μαζί τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euroleague FIBA μπάσκετ ζαν πιερ σιουτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ