Στον αέρα η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά: 4 Φεβρουαρίου η εκλογή και 1 εκατομμύριο ευρώ ζήτησε η Vodafone - iefimerida.gr

Στον αέρα η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά: 4 Φεβρουαρίου η εκλογή και 1 εκατομμύριο ευρώ ζήτησε η Vodafone

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν βόμβα έπεσε στην Κεντροαριστερά η απάντηση της Vodafone στην επιτροπή Αλιβιζάτου. H εταιρεία απάντησε ότι δεν μπορεί να αναλάβει την εξ αποστάσεως ψήφο και ότι μπορεί να αναλάβει μόνο συμβατικές κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι θα είναι έτοιμη για να καλύψει την online διασύνδεση (στις συμβατικές κάλπες) όχι στις 5 Νοεμβρίου 2017, όπως αποφάσισαν οι υποψήφιοι της Κεντροαριστεράς, αλλά στις... 4 Φεβρουαρίου 2018!

Επιπλέον, η εταιρεία ζητά το ποσό των 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ για την online διασύνδεση, ώστε να εγγυηθεί το αδιάβλητο της εκλογής και να μην υπάρξουν διπλοψηφίες.

Ας σημειωθεί ότι η επιτροπή για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά έχει ήδη έτοιμα τα εκλογικά κέντρα και τα εκλογικά τμήματα, παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο αριθμός των καλπών αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των υποψηφίων προέδρων.

Η απάντηση συνεργατών της Φώφης Γεννηματά

«Η Vodafone επιβεβαίωσε αυτό που έλεγαν και οι άλλες εταιρείες, ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει το αδιάβλητο σε τυχόν ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία», είναι η πρώτη αντίδραση συνεργατών της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά. Αναρωτιούνται όμως με νόημα «για ποιο λόγο η εταιρία χρειάστηκε 20 μέρες για να διοργανώσει τις εκλογές στο εσωτερικό της ΝΔ και σε εμάς ζητά τέσσερις μήνες;»

Η απάντηση Θεοδωράκη

«Η ζωή δεν γυρίζει πίσω», ήταν η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη, που σε δήλωσή του αναφέρει : «Ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μια ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διαβεβαιώνει ακόμα ότι παρακολουθεί και ενισχύει τις προσπάθειες του Νίκου Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.

«Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν - και να εγγυηθούν - το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα», καταλήγει στην δήλωσή του.

Η επιστολή Αλιβιζάτου στους υποψήφιους:

«Σας αποστέλλω συνημμένως την απαντητική επιστολή της εταιρίας VODAFONE, η οποία μόλις περιήλθε στο γραφείο μου. Όπως θα διαπιστώσετε, η προσφορά της εταιρίας αφορά μόνον την on line διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, με διεξαγωγή ψηφοφορίας «δια ζώσης».

Και τούτο, το νωρίτερο, τον προσεχή Φεβρουάριο και με κόστος 900.000 € συν Φ.Π.Α. Η προσφορά της εταιρίας δεν αναφέρει ο,τιδήποτε για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία.

Έχω ήδη επικοινωνήσει με τις εταιρίες WIND και ΟΤΕ, από τους προέδρους των οποίων ζήτησα να με ενημερώσουν έως το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αν μπορούν και, βεβαίως, αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, με ψηφοφορία “δια ζώσης” και μόνον, κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες (5 και 12 Νοεμβρίου) και με ποιους οικονομικούς όρους.

Επιφυλάσσομαι να σας ενημερώσω μόλις έχω τις απαντήσεις τους. Σημειώστε, παρακαλώ, ότι αποστέλλω το παρόν μήνυμα και στους λοιπούς υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου»,

Ν.Κ. Αλιβιζάτος

Στον αέρα η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά: 4 Φεβρουαρίου η εκλογή και 1 εκατομμύριο ευρώ ζήτησε η Vodafone | iefimerida.gr 0
Στον αέρα η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά: 4 Φεβρουαρίου η εκλογή και 1 εκατομμύριο ευρώ ζήτησε η Vodafone | iefimerida.gr 1
Στον αέρα η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά: 4 Φεβρουαρίου η εκλογή και 1 εκατομμύριο ευρώ ζήτησε η Vodafone | iefimerida.gr 2
Στον αέρα η εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά: 4 Φεβρουαρίου η εκλογή και 1 εκατομμύριο ευρώ ζήτησε η Vodafone | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ