AEK και Ολυμπιακός μπαίνουν σε ρυθμούς ντέρμπι – Οι πρώτες σκέψεις για Χιμένεθ και Χάσι - iefimerida.gr

AEK και Ολυμπιακός μπαίνουν σε ρυθμούς ντέρμπι – Οι πρώτες σκέψεις για Χιμένεθ και Χάσι

Με αρκετό κόσμο θα "υποδεχθεί" το ΟΑΚΑ τις δύο ομάδες / Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στην Super League στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι αυτό που ξεχωρίζει από τη δράση του Σαββατοκύριακου εντός συνόρων και φυσικά η προετοιμασία των δύο προπονητών ήδη ξεκίνησε.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας με νίκη κόντρα στην Λαμία, σε μια αναμέτρηση όπου χρησιμοποιήθηκαν παίκτες με λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από σήμερα κιόλας ξεκίνησε την προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας στο μυαλό του αρκετά διλήμματα και προβληματισμούς.

Το σημαντικότερο πρόβλημα όλων ακούει στο όνομα Έλντερ Λόπες. Ο αριστερός μπακ της Ένωσης ταλαιπωρείται από έναν μυικό τραυματισμό, με τη συμμετοχή του να είναι εξαιρετικά αμφίβολη και το επικρατέστερο σενάριο να τον θέλει εκτός δράσης.

Σε αυτή την περίπτωση και από την στιγμή που δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο Τσιγκρίνσκι αλλά ούτε και ο Λαμπρόπουλος ώστε η ΑΕΚ να παίξει με τριάδα στην άμυνα, στο αριστερό άκρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Μπακάκης ενώ δεξιά θα αγωνιστεί ο Γκάλο. Στη μεσαία γραμμή πέραν του δεδομένου Σιμόες, παίζει μια θέση ανάμεσα σε Γαλανόπουλο και Γιόχανσον ενώ στην επίθεση ο Λιβάγια έχει προβάδισμα έναντι του Αραούχο αφού βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Δεν αποκλείεται πάντως ο Αργεντινός να προτιμηθεί αντί του Κλωναρίδη, με τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο να έχουν κλειδώσει τις άλλες δύο θέσεις.

Θυμίζει κάτι από Σπόρτινγκ

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του βλέπει το ντέρμπι με την ΑΕΚ ως μια ευκαιρία να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις με ένα μεγάλο αποτέλεσμα ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να δει τη διαφορά να εκτοξεύεται στους πέντε βαθμούς.

Ο Μπέσνικ Χάσι σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του όπως στο 2ο ημίχρονο του αγώνα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, χρησιμοποιώντας δηλαδή τον Ζντιέλαρ δίπλα στον Ζιλέ και δεκάρι τον Οφόε πίσω από τον Τζούρτζεβιτς.

Στην άμυνα Ρομαό και Ένγκελς θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ Φιγκέιρας και Ομάρ θα βρίσκονται στα άκρα. Ο Μάριν θεωρείται σίγουρος στο ένα άκρο της επίθεσης ενώ Πάρντο και Σεμπά θα παλέψουν για μια θέση στην απέναντι πτέρυγα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ