Γερμανία: Σατιρικό κόμμα που υπόσχεται συνταγογράφηση της κοκαϊνης σαρώνει στα social media - iefimerida.gr

Γερμανία: Σατιρικό κόμμα που υπόσχεται συνταγογράφηση της κοκαϊνης σαρώνει στα social media

Φωτογραφία: diepartei/facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην καταφέρει να σπάσει το φράγμα του 5% - όριο εισόδου στη Μπούντεσταγκ – αλλά στα social media σαρώνει ένα γερμανικό σατιρικό πολιτικό κόμμα, που υπόσχεται να εισάγει νόμο περί συνταγογράφησης της κοκαϊνης, να απαγάγει τον Ταγίπ Ερντογάν και να νομιμοποιήσει την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης...

Ο πολιτικός σχηματισμός που ακούει στο όνομα Die Partei («Το Κόμμα») ιδρύθηκε το 2004 από τους εκδότες του σατιρικού περιοδικού Titanic και τον τελευταίο μήνα κατάφερε να προσελκύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερους οπαδούς (31.608) από όλα τα άλλα κόμματα στη Γερμανία, περιλαμβανομένου και του ξενοφοβικού AfD (29.302), μολονότι το τελευταίο επιστράτευσε την Harris Media, που είχε συμμετάσχει στις διαδικτυακές προεκλογικές εκστρατείες του Ντόναλντ Τραμπ και του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ.

Γερμανία: Σατιρικό κόμμα που υπόσχεται συνταγογράφηση της κοκαϊνης σαρώνει στα social media  | iefimerida.gr 0

«Κάθε ψήφος για μας, είναι μια ψήφος για μας - Ψηφίστε Το Κόμμα - είναι πολύ καλό!», αναφέρει μια από τις αφίσες του σατιρικού πολιτικού σχηματισμού

Θέλοντας να προσελκύσει την προσοχή της κοινής γνώμης ο «υπουργός προπαγάνδας» του «Κόμματος», ο γεννημένος στο Ισραήλ κωμικός Σαχάκ Σαπίρα, χάκαρε στο Facebook τους λογαριασμούς 31 ομάδων που διάκεινται ευνοϊκά προς την ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» για να «επιδιορθώσει το Ίντερνετ», ενώ σε ένα άλλο διαφημιστικό τέχνασμα «Το Κόμμα» ανήρτησε προεκλογική του διαφήμιση στο YouPorn...

Το πολιτικό μανιφέστο του κόμματος κοροϊδεύει τη στάση των παραδοσιακών κομμάτων σε σχέση με κοινωνικά ζητήματα στα οποία έχουν αποτύχει να δώσουν λύσεις. Για παράδειγμα, στο θέμα της ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων στην αγορά εργασίας προτείνει να τελειώνει αυτή η «άκαρπη» κουβέντα και «όλοι οι μάνατζερ να πληρώνονται με βάση το μέγεθος του σουτιέν τους».

Γερμανία: Σατιρικό κόμμα που υπόσχεται συνταγογράφηση της κοκαϊνης σαρώνει στα social media  | iefimerida.gr 1

«Να μειώσουμε την παιδική φτώχεια με παιδική εργασία», προτείνει Το Κόμμα...

Η καμπάνια του «Κόμματος» μέσω των social media έχει πυροδοτήσει μια ζωηρή συζήτηση στη Γερμανία με τους οπαδούς του να προτείνουν στα κόμματα του κατεστημένου να διδαχθούν από τις καινοτόμες τακτικές του και τους επικριτές του να το απορρίπτουν ως «ελιτίστικο, μικροαστικό και ανήθικο.»

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Independent στο περιθώριο μιας μικρής συγκέντρωσης στο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου ο Νίκο Σέμσροτ, τοπικός υποψήφιος του κόμματος, είπε ότι τα παραδοσιακά κόμματα άφησαν ένα κενό σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση των νέων ανθρώπων.

Ο 31χρονος σατιρικός ποιητής και κωμικός, λέει ότι ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του «Die Partei» είναι τα 34 έτη, κάτι που καθιστά Το Κόμμα «το μέλλον του γερμανικού πολιτικού συστήματος».

«Αν μπορούσαν να ψηφίζουν οι νέοι από τα 16 τους το κόμμα μας θα έπαιρνε περίπου 20%» ισχυρίζεται, ενώ εκτιμά ότι θα καταφέρουν να μπουν στην Μπούντεσταγκ, «αν όχι σε τέσσερα, σίγουρα σε οκτώ χρόνια».

Γερμανία: Σατιρικό κόμμα που υπόσχεται συνταγογράφηση της κοκαϊνης σαρώνει στα social media  | iefimerida.gr 2

«Υπάρχει και καθαρό diesel», λέει άλλη μια προβοκατόρικη αφίσα του «Κόμματος»

Μια οπαδός του «Κόμματος», η 27χρονη Αμπάρ ντε λα Χόρα, περιέγραψε τον σατιρικό πολιτικό σχηματισμό ως «καθρέφτη» που αντανακλά τους παραλογισμούς των δυνάμεων του κατεστημένου.

«Μπορούμε να κάνουμε πολλά προκαλώντας με χιούμορ. Είναι σημαντικό να μπορούμε να αυτοσαρκαζόμαστε και να γελάμε με τα προβλήματα της χώρας μας», είπε. Και πρόσθεσε ότι τα κυρίαρχα κόμματα «φτιάχτηκαν από ηλικιωμένους για ηλικιωμένους», ωθώντας πολλούς νέους να στηρίζουν «Το Κόμμα», «επειδή θεωρούν ότι κανένα άλλο κόμμα δεν μπορεί να τους εκπροσωπήσει.»

Αν και είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες To Kόμμα να μπει στη γερμανική βουλή, ο Νίκο Σέμσροτ δεν χάνει ούτε το χιούμορ, ούτε την αισιοδοξία του: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν υπέροχο κυβερνητικό συνασπισμό με τη Μέρκελ. Θα μπορούσε να είναι αντικαγκελάριος»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Die Partei Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ