Καψής: «H χρεοκοπία είναι καταστροφή για τη χώρα»[βίντεο] - iefimerida.gr

Καψής: «H χρεοκοπία είναι καταστροφή για τη χώρα»[βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής απαντώντας σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα του νέου μνημονίου τόνισε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν εγγυάται τίποτα σ' αυτή τη ζωή ενώ τόνισε ότι μια χρεοκοπία θα ήταν καταστροφική για τη χώρα και θα επηρέαζε μισθούς και εισοδήματα.

Ο Παντελής Καψής μιλώντας στην ΝΕΤ υπογράμμισε τη σημασία ολοκλήρωσης της δανειακής σύμβασης παρά τα προβλήματα που υπάρχουν επαναλαμβάνοντας πως η χώρα πρέπει να αποφύγει πάσει θυσία τη χρεοκοπία.

Για την αυριανή αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «περιμένουμε να εκφραστεί η πλειοψηφία που υπάρχει, αυτό είναι το ζητούμενο». Αν δεν εκφραστεί, πρόσθεσε ο Παντελής Καψής, θα δούμε το αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό, είπε ότι είναι προσωπική επιλογή και ευθύνη του πρωθυπουργού και εκτίμησε ότι θα γίνει στην αρχή της εβδομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως είναι λογικό να υπάρχει έντονη αντίδραση από τον κόσμο μετά από 5 χρόνια ύφεσης, ωστόσο υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης και της παραμονής στην ευρωζώνη. «Η χώρα ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει εδώ και πολύ καιρό και ζούμε με δανεικά. Χάρη στην ευρωζώνη έχουμε τη δυνατότητα να κρατηθούμε στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αν η χώρα βγει από την ευρωζώνη δεν θα έχει λεφτά.

Τόνισε επίσης πως έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα αλλά δυστυχώς η χώρα βρίσκεται σε ύφεση. «Μας κοστίζει η αβεβαιότητα» τόνισε ο Παντελής Καψής, ενώ παραδέχτηκε πως έχουν γίνει λάθη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ