Xριστόφορος Παπακαλιάτης: «Αν δεν μου ζητάς, θα σου δώσω τα πάντα» - iefimerida.gr

Xριστόφορος Παπακαλιάτης: «Αν δεν μου ζητάς, θα σου δώσω τα πάντα»

Φωτογραφία: Κοσμάς Κουμιανός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του, μαθητής λυκείου ακόμα, μέχρι σήμερα, η πορεία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη αποδείχτηκε ξεχωριστή. Το παιδί που ονειρευόταν να γράφει σενάρια, κατάφερε και σενάρια να γράψει και ταινίες να φτιάξει. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Ενας άλλος κόσμος» μοιράζει πλέον τον χρόνο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λος Αντζελες.

Με 700.000 εισιτήρια, αυτός ο «Ενας άλλος κόσμος» του μπήκε στην πρώτη θέση του ελληνικού box office της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας και Τζέιμς Μποντ και Star Wars. Κάπως έτσι άνοιξαν οι πόρτες για την διανομή της ταινίας στο εξωτερικό. Δεν ήταν εύκολο. Εγινε εφικτό. Εχοντας κόψει άλλα τόσα εισιτήρια στις χώρες που προβλήθηκε -Ευρώπη, Αμερική και Λατινική Αμερική, Κίνα, Κορέα, συνεχίζει την πορεία της.

Με δύο σενάρια στα σκαριά, οργανώνει τα επόμενα βήματα. Ονειρεύεται. Δουλεύει. Προσγειωμένος και συγκροτημένος, ο γοητευτικός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός, κοιτάει μπροστά. Σε μια χορταστική συνέντευξη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ξεδιπλώνει σκέψεις, μιλάει για όλα.

Ποιες είναι οι μνήμες από τα παιδικά σου χρόνια;
-Νομίζω η μητέρα μου φρόντισε να μας μεγαλώσει και εμένα και τον αδελφό μου, πολύ χαλαρά και κανονικά. Ήταν βλέπεις και τα ‘80ς που είχαμε ακόμα την ελευθερία να παίζουμε άφοβα στην γειτονιά με ποδήλατα.
Θυμάμαι πολλές εκδρομές με το αυτοκίνητο, πολύ σινεμά και θέατρο, πολύ κόσμο στο σπίτι, πάντα μουσική και κουβέντες. Εγώ τρελαινόμουν να ακούω τους μεγάλους να μιλάνε και έτσι να με παίρνει ο ύπνος… Γενικά, περνούσαμε πολύ χρόνο με την μητέρα μου οι τρεις μας, και φρόντιζε πάντα να μας παρέχει εικόνες ασφάλειας. Φυσικά καθοριστικό ρόλο παίξανε και η γιαγιά με τον παππού.
Μετά, θυμάμαι πάντα τα πολλά ταξίδια που πήγαινα με τον πατέρα μου. Μια συνεχόμενη κίνηση. Θυμάμαι τα ξενοδοχεία, τα αεροπλάνα, τα αεροδρόμια και τις μυρωδιές από τις διαφορετικές χώρες που προσγειωνόμασταν.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ