Ο σεισμός στο Μεξικό ξεκλήρισε 11μελή οικογένεια -Βρίσκονταν σε βάφτιση [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο σεισμός στο Μεξικό ξεκλήρισε 11μελή οικογένεια -Βρίσκονταν σε βάφτιση [εικόνες]

Η εκκλησία όπου θα τελούνταν το μυστήριο της βάφτισης. Πηγή φωτό: AP/ Pablo Spencer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βγάλουν όσους περισσότερους ζωντανούς γίνεται από τα συντρίμμια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε προχθές στο Μεξικό, όλο και περισσότερες τραγικές ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια.

Όπως αποκαλύφθηκε, έντεκα μέλη μιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του μυστηρίου της βάφτισης ενός μωρού, όταν κατέρρευσε η στέγη της εκκλησίας.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή της Πουέμπλα, οι μόνοι που επέζησαν ήταν ο πατέρας του βρέφους δύο μηνών που βαφτιζόταν, ο ιερέας και ο βοηθός του ιερέα στην Καθολική Εκκλησία του Αποστόλου Σαντιάγο, που βρίσκεται στην απομονωμένη πόλη Αττάλα στην πολιτεία Πουέμπλα.

Ο σεισμός στο Μεξικό ξεκλήρισε 11μελή οικογένεια -Βρίσκονταν σε βάφτιση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πρόσθεσε ότι τουλάχιστον τέσσερις ανήλικοι ήταν μεταξύ των νεκρών, συμπεριλαμβανομένου του κοριτσιού ηλικίας μόλις δύο μηνών που βαφτιζόταν στην εκκλησία του αποικιακού ρυθμού.

«Ήταν μια σκηνή τρόμου, θλίψης, με το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων στο εσωτερικό της εκκλησίας να πεθαίνει» δήλωσε ο βοηθός του ιερέα Λορέντσο Σάντσεθ στο Associated Press και πρόσθεσε πως εκείνοι που κατάφεραν να επιβιώσουν ήταν αυτοί που πρόλαβαν να καλυφθούν κάτω από τα υποστηλώματα στο εσωτερικό του ναού, όταν το κτίριο άρχισε να δονείται. Αυτοί που σκοτώθηκαν, δυστυχώς δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Ο σεισμός στο Μεξικό ξεκλήρισε 11μελή οικογένεια -Βρίσκονταν σε βάφτιση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όταν το έδαφος έπαψε να κουνιέται, οι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια χρησιμοποιώντας μεγάφωνα και οι κάτοικοι των κοντινών κοινοτήτων έφτασαν γρήγορα στην πόλη με φτυάρια για να απομακρύνουν τα ερείπια. Έσκαβαν για ώρες μέσα στα συντρίμμια του ναού, αλλά βρήκαν νεκρούς τους 11 συγγενείς.

Ο σεισμός στο Μεξικό ξεκλήρισε 11μελή οικογένεια -Βρίσκονταν σε βάφτιση [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι διασώστες, καλυμμένοι με σκόνη και εξαντλημένοι, τοποθετούσαν τα πτώματα έξω στο δρόμο, εκεί όπου θα γινόταν ένα πάρτι για την βάφτιση του κοριτσιού.

Η μόλις δύο μηνών Ελίντεθ Τόρες ντε Λεόν, που επρόκειτο να βαφτιστεί, η 8χρονη αδερφή της Μαρία και η μητέρα των κοριτσιών, η 27χρονη Μανουέλα ντε Λεόν Γκαρσία, είναι μεταξύ των θυμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Μεξικό βάφτιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ