«Φιέστα» Τσίπρα στην Κρήτη για να αλλάξει το κλίμα- «Στριμωγμένοι» από πετρελαιοκηλίδα και αξιολόγηση - iefimerida.gr

«Φιέστα» Τσίπρα στην Κρήτη για να αλλάξει το κλίμα- «Στριμωγμένοι» από πετρελαιοκηλίδα και αξιολόγηση

Βαρύ πονοκέφαλο εξακολουθούν να προκαλούν στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου οι αδυναμίες στη διαχείριση της ρύπανση στο Σαρωνικό, αλλά και τα… αγκάθια της τρίτης αξιολόγησης. Μάλιστα η κυβέρνηση εξακολουθεί να «κρύβεται» και να αποφεύγει να τοποθετηθεί.

Όντας απολογούμενοι και παρακολουθώντας όλες αυτές τις μέρες το αφήγημά τους να «βουλιάζει» στην… πετρελαιοκηλίδα, ο πρωθυπουργός από σήμερα και για δύο μέρες θα βρίσκεται στην Κρήτη. Από το Ηράκλειο, όπου και εκλέγεται, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να απευθυνθεί με πειστικότητα στο κομματικό του ακροατήριο και το τρίτο αναπτυξιακό συνέδριο θα αποτελέσει επί της ουσίας «βατήρα» για να πάρουν τα πάνω τους επικοινωνιακά. Ούτως η άλλως, ο βασικός τους στόχος είναι να πάρει πανηγυρική μορφή και η όλη φιέστα να επαναφέρει σε ράγες το… φιλοεπενδυτικό προφίλ της κυβέρνησης, αλλά και τα όσα ευαγγελίζεται για την επόμενη μέρα και την έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα.

Μισόλογα για τα «αγκάθια» της αξιολόγησης
Ενδεικτικό της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία δεν μπορεί επουδενί να προκαταβάλει την πορεία- πολλώ δε μάλλον την έκβαση της διαπραγμάτευσης- αποτελεί το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για εξορθολογισμό των επιδομάτων και σημείωσε ότι δεν θα μειωθεί το συνολικό ποσό που δίνεται για τον σκοπό αυτό.
Όσο για τα «αγκάθια» της αξιολόγησης, απέφυγε να απαντήσει. Και αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι «υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα, έχουν κυρίως τεχνικές δυσκολίες και γι’ αυτό θα κινητοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες». Αν και παραδέχτηκε ότι « πολιτικές δυσκολίες υπάρχουν καθώς το πρόγραμμα έγινε σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς». Για να συμπληρώσει πως η εκτίμηση είναι ότι θα προχωρήσει γρήγορα καθώς «δεν υπάρχει δημοσιονομικό θέμα».

Ξορκίζουν νέα μέτρα
Στο μεταξύ, εξακολουθούν να ξορκίζουν νέα μέτρα. «Δεν υπάρχει ζήτημα νέων μέτρων για το 2019 – 2020» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ. «Δεν είδα στη σχετική συνέντευξη να γίνεται λόγος για μέτρα το 2018», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι ο Βίζερ έκανε λόγο για τις διαφορετικές εκτιμήσεις για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Ενώ, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι μάλλον απίθανο να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του ΔΝΤ, άρα «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, αντίθετα όλα αυτά έχουν διεκπεραιωθεί και έχουν κλείσει με τη λήξη της β’ αξιολόγησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ