Στον πάγο σχέδιο μετεγκατάστασης προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στη Βρετανία - iefimerida.gr

Στον πάγο σχέδιο μετεγκατάστασης προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στη Βρετανία

Προσφυγόπουλα από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν στη Βρετανία / Φωτογραφία Εurokinissi - ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον πάγο έχει μπει σχέδιο μεταφοράς δεκάδων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στη Βρετανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μια ομάδα περίπου 60 παιδιών αναμένεται να ταξιδέψουν στη Βρετανία με βάση το σχέδιο που δημιουργήθηκε από τον Εργατικό Αλφ Νταμπς.

Παρότι ο αριθμός αυτός δεν μοιάζει ιδιαίτερα μεγάλος εκ πρώτης όψης, σταδιακά αναμένεται να μεταφερθούν στη Βρετανία περί τα 3.000 προσφυγόπουλα που αυτή τη στιγμή ζουν στην αβεβαιότητα.

Την ίδια ώρα, όμως, η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι οι διαδικασίες δεν προχωρούν ιδιαίτερα γρήγορα. «Παρότι τα παιδιά πέρασαν χρονοβόρες διαδικασίες ελέγχου και επιλέχθηκαν αυτή την περίοδο πέρσι, μέχρι στιγμής δεν έχουν μάθει τίποτα για τις αιτήσεις τους» γράφει η εφημερίδα, και συμπληρώνει: «Με οργανώσεις προσφύγων να εγείρουν φόβους για τη μοίρα των παιδιών αυτών, ο Νταμπς αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη για να διερευνήσει το γεγονός γιατί δεν έχουν μεταφερθεί στη Βρετανία παιδιά-πρόσφυγες φέτος».

Υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 προσφυγόπουλα ταξιδεύουν μόνα τους στην Ευρώπη, ενώ μόλις 200 έφτασαν πέρσι στη Βρετανία από τη Γαλλία.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να φιλοξενήσει άλλα 280 αλλά οργανώσεις προστασίας παιδιών αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει πραγματική πρόοδος από πέρσι, που κατατέθηκαν πριν από ένα χρόνο.

«Νομίζω ότι είναι ντροπή αυτή που συνέβη» είπε ο Νταμπς, παραδεχόμενος παράλληλα οι απογοητεύτηκε που το σχέδιό του επέτρεψε την μεταφορά μόλις 200 παιδιών. «Νομίζω ότι είναι ντροπιαστικό που δεν έχει συμβεί τίποτα» δήλωσε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Και για τον μικρό αριθμό των που έχουν έρθει και που έχουν βρει ασφάλεια, είμαι και ενθουσιασμένος και φρικτά απογοητευμένος, δεδομένων των πολιτικών δεσμεύσεων ότι θα βοηθήσουν – δεσμεύσεις που τώρα δεν τιμούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προσφυγόπουλα Βρετανία Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ