Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Κουρουμπλής για την απορρύπανση του Σαρωνικού - iefimerida.gr

Εισαγγελική παρέμβαση ζητά ο Κουρουμπλής για την απορρύπανση του Σαρωνικού

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν διαδικασίες που σχετίζονται με την απορρύπανση στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου διευκολυνθεί η ανεύρεση άλλου πλοίου για την απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ».

Οι εν λόγω διαδικασίες έχουν σταματήσει από το μεσημέρι της Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι διαπιστώθηκε πως το πετρελαιοφόρο «ΛΑΣΣΑΙΑ», το οποίο μετείχε στην απάντληση, είχε λαθραία καύσιμα στις δεξαμενές του. Παρότι το Λιμενικό έως και το βράδυ της Τετάρτης σημείωνε σε ανακοινώσεις του πως νέο πλοίο θα είναι στο σημείο του ναυαγίου το πρωί της Πέμπτης, για να συνεχιστεί η απάντληση από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο, πληροφορίες του ΑΠΕ δίνουν άλλη διάσταση στο θέμα.

Συγκεκριμένα, αυτές αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ» έχει αντιρρήσεις με τις προτάσεις που γίνονται για συγκεκριμένα πλοία απάντλησης και ζητάει να μεταβούν άλλες εταιρείες. Για αυτό ζήτησε ο κ. Κουρουμπλής την εισαγγελική παρέμβαση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε το αίτημα και γιατί οι δικαστικές αρχές δεν επιτρέπουν να ξεφορτώσει το πετρέλαιο που έχει απαντλήσει το «ΛΑΣΣΑΙΑ» το οποίο έχει κατασχεθεί μετά τον έλεγχο των λιμενικών αρχών και τον εντοπισμό ποσοτήτων πετρελαιοειδών μιγμάτων στις δεξαμενές έρματος χωρίς παραστατικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ