Παυλόπουλος: Η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη - iefimerida.gr

Παυλόπουλος: Η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη

Ο κ. Παυλόπουλος στην εκδήλωση για το Κίνημα του Ναυτικού (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Δημοκρατία δεν θα είναι ποτέ δεδομένη, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπεράσπισής της.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές τι σημαίνει να ροκανίζονται τα θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας. Πρέπει λοιπόν μέσα από αυτή την τιμή και ανάλογες τιμές να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι ποτέ δεδομένη. Πρέπει να την υπερασπιζόμασθε -και το τονίζω- με την ίδια την στάση της ζωής μας», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση προς τιμή των αξιωματικών και ιδιωτών, που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι οι συμβολισμοί του Κινήματος του Ναυτικού είναι πολλαπλοί και εξαιρετικά επίκαιροι και προειδοποίησε ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία σήμερα είναι τόσο περισσότερο διαβρωτικοί όσο είναι υποδόριοι.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το Κίνημα του Ναυτικού μας θυμίζει ότι δεν ήταν οι Ενοπλες Δυνάμεις δίπλα στη δικτατορία, σ' αυτήν την σκοτεινή περίοδο, δραματική, τραγική περίοδο της ιστορίας μας. «Το μεγάλο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων και τότε υπερασπίσθηκε την Δημοκρατία και παρέμεινε δημοκρατικό, φυλάσσοντας τις παρακαταθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων όπως επιβάλει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα που είχε καταλυθεί τότε αλλά που έμενε ζωντανό μέσα στην ψυχή των αξιωματικών, οι οποίοι ήξεραν ότι μαζί με την Πατρίδα υπερασπίζονται και τους θεσμούς. Για αυτό το λόγο αισθάνομαι υποχρέωση μου να βρίσκομαι εδώ και να επιδώσω αυτό το πόνημα, το οποίο έχει ιστορική αξία πραγματικά, σε έναν-έναν από εκείνους που είναι σήμερα εδώ μαζί μας. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορώ να κάνω», ανέφερε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ