Στα «μαλακά» το «ΛΑΣΣΑΙΑ» για το λαθρεμπόριο καυσίμων - iefimerida.gr

Στα «μαλακά» το «ΛΑΣΣΑΙΑ» για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Νέο δεξαμενόπλοιο θα προσεγγίσει την Πέμπτη το «ΑΓ. ΖΩΝΗ» (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πλημμέλημα διώκονται ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του «ΛΑΣΣΑΙΑ», για παραβίαση του τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων.

Το πετρελαιοφόρο μετείχε στην απάντληση καυσίμων από το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ», η βύθιση του οποίου προκάλεσε την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ομως, έπειτα από έλεγχο του λιμενικό διαπιστώθηκε ότι στις δεξαμενές έρματος του «ΛΑΣΣΑΙΑ» υπήρχαν πετρελαιοειδή μείγματα χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των λιμενικών, επρόκειτο για περίπου 45-55 κυβικά. Πηγές από το λιμενικό, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, σημειώνουν ότι δεν έχει καταμετρηθεί ακόμη η ποσότητα.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε τον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό του πετρελαιοφόρου να δικαστούν την Πέμπτη, από το τριμελές πλημμελειοδικείο. Το «ΛΑΣΣΑΙΑ» έχει κατασχεθεί και βρίσκεται αυτή στη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου.

Σε ό,τι αφορά την απάντληση καυσίμων από τις δεξαμενές του «ΑΓ. ΖΩΝΗ», το πρωί της Πέμπτης θα προσεγγίσει το σημείο του ναυαγίου άλλο δεξαμενόπλοιο, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ