Μεταλλεία Κασσάνδρας: Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στην Αθήνα την Πέμπτη -Εξω από το ΥΠΕΚΑ - iefimerida.gr

Μεταλλεία Κασσάνδρας: Οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στην Αθήνα την Πέμπτη -Εξω από το ΥΠΕΚΑ

Εξω από το ΥΠΕΚΑ θα συγκεντρωθούν οι μεταλλωρύχοι (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να κατέβουν στην Αθήνα, το πρωί της Πέμπτης, και να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πήραν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Επιπλέον, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την αδειοδότηση που έχει ζητήσει η εταιρεία χρυσού για τις Σκουριές, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, οι ίδιοι να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο», τόνισε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Χρήστος Ζαφειρούδας, προσθέτοντας ότι αυτό που θέλουν είναι να ξεκαθαρίσειη υπόθεση μεταξύ κυβέρνησης και εταιρείας, προκειμένου να έχουν δουλειά.

Η άδεια για τις Σκουριές, αφορά «την κατασκευή εργοταξίου για εξόρυξη συμπυκνώματος χαλκού, που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταλλουργία στο Μαντέμ Λάκκο και όχι εξόρυξη χρυσού», συμπλήρωσε ο κ. Ζαφειρούδας. «Δεν έχει να κάνει με τη διαιτησία αυτή η άδεια, είναι άλλο το θέμα του flashsmelting, δημιουργείται σύγχυση», δήλωσε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ