Κυβερνητική τροπολογία για αναδρομική διαγραφή φόρου υπεραξίας επιχειρήσεων «πηγαινοέρχεται» στη Βουλή - iefimerida.gr

Κυβερνητική τροπολογία για αναδρομική διαγραφή φόρου υπεραξίας επιχειρήσεων «πηγαινοέρχεται» στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η περίεργη εμμονή της κυβέρνησης να περάσει ρύθμιση για αναδρομική διαγραφή φόρου υπεραξίας επιχειρήσεων.

Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες εξαιτίας των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε δεκτή τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη για τη διαγραφή του φόρου υπεραξίας σε επιχειρήσεις που πούλησαν ή εκμίσθωσαν το ακίνητό τους μετά του εξοπλισμού τους με το σκεπτικό ότι αυτό δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης.

Η εν λόγω διάταξη «πηγαινοέρχεται» στη Βουλή χωρίς να έχει πειστεί κανείς μέχρι τώρα για την αναγκαιότητά της, γεγονός που κάνει και τους πιο θετικά διακείμενους στην κυβέρνηση να θεωρούν ότι πρόκειται για «ύποπτη», αν όχι «φωτογραφική» διάταξη.

Η επίμαχη διάταξη είχε αρχικά επιχειρηθεί να ψηφιστεί ως άρθρο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για σκανδαλώδη τροπολογία, ανάγκασαν την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, να την αποσύρει, υποστηρίζοντας πως θα επανέλθει σε νεότερο νομοσχέδιο με καλύτερη επεξήγηση.

Στη συνέχεια τον περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής για θερινές διακοπές, ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, κατέθεσε σχετική τροπολογία χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο ίδιος βουλευτής επανήλθε επαναφέροντας για δεύτερη φορά την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που ψηφίζεται σήμερα, και η οποία αυτή τη φορά έγινε αποδεκτή από τον κ. Κοντονή.

Μένει να φανεί αν η διάταξη, για την οποία φαίνεται πως δείχνει ιδιαίτερη σπουδή η κυβέρνηση, θα περάσει ή όχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροπολογία Φόρος Υπεραξίας Κοντονής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ