Μακρόν: Τα γαλλικά ΜΜΕ είναι «εντελώς ναρκισσιστικά» - iefimerida.gr

Μακρόν: Τα γαλλικά ΜΜΕ είναι «εντελώς ναρκισσιστικά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε εντελώς ξερά την Τρίτη σε μια δημοσιογράφο που τον ρώτησε γιατί επέλεξε, κατά την επίσκεψή του στον ΟΗΕ, να μιλήσει πρώτα στο αμερικανικό κανάλι CNN και όχι σε ένα γαλλικό μέσο.

«Σας ευχαριστώ γι'αυτή την ερώτηση βάθους» της απάντησε ειρωνικά ο γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε μετά την ομιλία του ενώπιον της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. «Ισως γιατί τα γαλλικά ΜΜΕ ενδιαφέρονται περισσότερο για τις εντυπώσεις και λιγότερο για την ουσία», συνέχισε και πρόσθεσε:

«Θα μπορούσα να μιλήσω σε ένα γαλλικό μέσο, αλλά όταν βλέπω ότι εδώ και τέσσερις μήνες τους ενδιαφέρει μόνο το πότε μιλάω και το πότε σιωπώ, τότε καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ένα εντελώς ναρκισσιστικό σύστημα».

«Βρίσκομαι στα Ηνωμένα Εθνη και μια δημοσιογράφος μου ζήτησε μια συνέντευξη στην διπλωματική μου πολιτική, την έδωσα», συνέχισε. «Εδωσα πολλές συνεντεύξεις στα γαλλικά ΜΜΕ. Αλλά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να μιλάμε για τα προβλήματα του πλανήτη και όχι για την επικοινωνία».

Ωστόσο και στο CNN στο οποίο έδωσε συνέντευξη ο Εμανουέλ Μακρόν τον ρώτησαν για τις διπλωματικές του προσπάθειες αλλά υπήρχαν ερωτήσεις και για το κύμα διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμίσεις, και για την μείωση της δημοτικότητάς του και για την σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν.

Από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος ο Εμανουέλ Μακρόν επικρίνει συχνά τον γαλλικό Τύπο επειδή τον κατηγορούσε ότι σιωπά και δεν απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Μακρόν μιλάει λίγο περισσότερο στα μίντια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον ΟΗΕ ΜΜΕ ναρκισσιστικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ