Τζαβάρας (ΝΔ): Υποπτη η βιασύνη της κυβέρνησης να νομοθετήσει τροπολογία που διαφωνούν οι ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Τζαβάρας (ΝΔ): Υποπτη η βιασύνη της κυβέρνησης να νομοθετήσει τροπολογία που διαφωνούν οι ΑΝΕΛ

 Τζαβάρας (ΝΔ): Υποπτη η βιασύνη της κυβέρνησης να νομοθετήσει τροπολογία που καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ/ Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ύποπτη στάση της κυβέρνησης να «περάσει» τροπολογία με την οποία διαφωνούν ακόμα και οι συνκυβερνώντες ΑΝΕΛ και συμπληρώνει διατάξεις του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, επισήμανε ο Κώστας Τζαβάρας.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά», κατήγγειλε μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας ότι ενώ υπάρχει ειδική μόνιμη επιτροπή στη Βουλή για την παρακολούθηση της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου, μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδριάσει ποτέ.

«Γιατί λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση έδειξε τέτοια βιασύνη για την μεταβολή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και δεν το άφησε να ωριμάσει ώστε να μην υπάρχει και καχυποψία με προεκτάσεις στα εθνικά θέματα;», αναρωτήθηκε ο Κώστας Τζαβάρας σημειώνοντας πως ο υπουργός είναι βιαστικός και αυτή η βιασύνη είναι για τη ΝΔ ύποπτη.

Επεσήμανε δε, ότι αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση φέρνει στο ίδιο νομοσχέδιο άλλη τροπολογία με την οποία αναβάλλονται οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους.

«Αυτή η τροπολογία δεν παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα που προβλέπονται στην ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου; Το ό,τι δηλαδή η πολιτεία επεμβαίνει με έναν τέτοιο τρόπο χωρίς τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Ιατρικών Συλλόγων και παρατείνει τη διάρκεια της θητείας διοικήσεων που έχουν συγκεκριμένη διάρκεια, δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου;», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζαβάρας Νέα Δημοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ