Τι μας συμβαίνει όταν κρατάμε μυστικό - iefimerida.gr

Τι μας συμβαίνει όταν κρατάμε μυστικό

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι έχουμε υποσχεθεί πως θα κρατήσουμε μυστικά. Αλλοι το κάνουμε και δεν το λέμε σε κανέναν και άλλοι το «ξεφουρνίζουμε», ζητώντας από τον τρίτο που θα το μάθει να... μην το πει σε κανέναν.

Η αλήθεια είναι πως όταν ξέρουμε κάτι που δεν γνωρίζουν οι άλλοι είναι δύσκολο να μην το αποκαλύψουμε.

Σε αυτούς, λοιπόν, που δεν μπορούν να κρατήσουν μυστικό, έρευνα έρχεται να τους δικαιώσει, καθώς διαπίστωσε πως δεν κάνει καλό στην υγεία.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο PsycNET, σημειώνει πως η απόκρυψη ενός μυστικού μπορεί να αυξήσει το άγχος των ατόμων.

Ομάδα στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια παρακολούθησε 600 συμμετέχοντες και διαπίστωσε ότι το 96% είχε ένα μυστικό, κυρίως ερωτικού χαρακτήρα. Από εκείνη τη στιγμή, τους ρωτούσαν πόσο συχνά έπρεπε να κρύβουν μυστικό ή πόσο συχνά το σκέφτονται και όπως διαπίστωσαν αυτό το «στροβίλισμα» στο μυαλό ήταν που προκαλούσε τα περισσότερα προβλήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν ίδιο και σε έρευνα που έγινε σε τουρίστες στη Νέα Υόρκη.

Αυτό υποδηλώνει πως η κακή ψυχική υγεία σχετικά με τα μυστικά δεν προκύπτει από τη σημασία αυτών αλλά από την επαναλαμβανόμενη φύση της διατήρησης στο μυαλό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μυστικό έρευνα Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ