Το πλήρωμα του «Dimitris C» εντόπισε ναρκωτικά στο ελληνικό πλοίο και τα παρέδωσε στις αρχές του Περού - iefimerida.gr

Το πλήρωμα του «Dimitris C» εντόπισε ναρκωτικά στο ελληνικό πλοίο και τα παρέδωσε στις αρχές του Περού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στο θρίλερ με τον εντοπισμό ναρκωτικών στο πλοίο Dimitris C, που ανήκει στην εταιρία Danaos Shipping, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Κούστας.

Με ανακοίνωσή της η εταιρία γνωστοποιεί πως ήταν τα μέλη του πληρώματος εκείνα που βρήκαν την κοκαΐνη στο πλοίο και την παρέδωσαν στις αρχές του Περού.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε χώρο, δύσκολα προσβάσιμο από μέλη του πληρώματος. Αμέσως, δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές. Περουβιανοί αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκαναν επίσης έρευνα στο πλοίο.

Οι αστυνομικοί, κατά την έρευνά τους, συνοδεύονταν από επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας.

Από την έρευνα της αστυνομίας, δεν βρέθηκαν άλλα ναρκωτικά. Ο εισαγγελέας ανέκρινε κάποια από τα μέλη του πληρώματος. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν βρέθηκε η κοκαΐνη και ολοκληρώθηκε στις 17 του μήνα.

Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία, σύμφωνα με την εταιρία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου.

Στο «Dimitris C», που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Ικίκε στη Χιλή, επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα. 16 Ουκρανοί, τρεις Ρώσοι και τέσσερις Τανζανοί. Επόμενος σταθμός του ήταν το λιμάνι Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ.

Σύμφωνα με το maritimebulletin.net βρέθηκαν τρεις σακούλες με 120 «τούβλα» κοκαΐνη.

Όπως τονίζεται στο άρθρο του maritimebulletin.net, πολύ συχνά τέτοια περιστατικά μπορεί να είναι παγίδα. Για να εκβιαστούν, ενδεχομένως, οι εφοπλιστές.

Χαρακτηριστικά το άρθρο σημειώνεται πως κάποιες λεπτομέρειες της υπόθεσης μοιάζουν τουλάχιστον ύποπτες. Το βάρος των ναρκωτικών, το που βρέθηκαν και το αν τα χρήματα ανήκουν σε ένα ή περισσότερα μέλη του πληρώματος.

«Τι το εγκληματικό για 23 μέλη του πληρώματος να έχουν 16.000 δολάρια στην κατοχή τους;» καταλήγει ο συντάκτης του άρθρου.

Η ανακοίνωση της Danaos Shipping

Η DANAOS SHIPPING CO LTD στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσητο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ «Dimitris C» πλοίο Ναρκωτικά DANAOS
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ