ΝΔ για νέο πρόεδρο Αρείου Πάγου: Η Κυβέρνηση προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης - iefimerida.gr

ΝΔ για νέο πρόεδρο Αρείου Πάγου: Η Κυβέρνηση προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επιλογή του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο άφησε η ΝΔ κάνοντας λόγο για «αναμφισβήτητο πλήγμα στο θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τρεις μήνες και λίγο πριν την επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η Κυβέρνηση προχώρησε, με μεγάλη καθυστέρηση, τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Η διαδικασία επιλογής ήταν ένας συνδυασμός κακού συντονισμού και αδιαφανών διεργασιών, με ουσιαστικό αποτέλεσμα, την παράλειψη δικαστών εγνωσμένου κύρους και καθολικής αποδοχής από το δικαστικό σώμα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, με όλα τα παραπάνω, προκαλεί αναμφισβήτητο πλήγμα για το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ νέος πρόεδρος Άρειος Πάγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ