Φτιάξτε τη δική σας βόμβα: Ο αλγόριθμος του Amazon προτείνει εκρηκτικές ύλες; - iefimerida.gr

Φτιάξτε τη δική σας βόμβα: Ο αλγόριθμος του Amazon προτείνει εκρηκτικές ύλες;

Η βόμβα που τραυμάτισε περίπου 30 άτομα στο μετρό του Λονδίνου πριν από 3 ημέρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με κατηγορίες πως υποβοηθά τους κατασκευαστές βομβών, βρίσκεται ο γίγαντας των ηλεκτρονικών πωλήσεων Amazon, καθώς ένας αλγόριθμός της συνδέει τα πιθανά εξαρτήματα κατασκευής βόμβας κάτω από την ίδια καρτέλα, καθοδηγώντας τους χρήστες σε όλα τα συστατικά που απαιτούνται για την κατασκευή μιας εμπρηστικής συσκευής.


Τα απλά προϊόντα διατίθεται ευρέως σε καταστήματα, αλλά ο αλγόριθμος του Amazon συνιστά συνδυασμούς προϊόντων.

Οι αγοραστές του Amazon, έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν εξαρτήματα κατασκευής βόμβας, την ώρα που αγοράζουν αθώα άλλα αντικείμενα, όπως αποκάλυψε έρευνα του δικτύου Channel 4.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ένας αλγόριθμος που χρησιμοποιείται από το Amazon προτείνει την αγορά χημικών συστατικών που είναι αβλαβή από μόνα τους, αλλά μπορούν να συνδυαστούν για την κατασκευή εκρηκτικών, εμπρηστικών συσκευών και πυροτεχνημάτων.

Για παράδειγμα, το δίκτυο ανέφερε πως οι συνταγές για την εκρηκτική μαύρη σκόνη -μια χημική ουσία που συνιστάται από την Αλ-Κάιντα σε ένα εγχειρίδιο κατασκευής βόμβας, που χρησιμοποιήθηκε σε μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδισμών του μαραθωνίου της Βοστόνης- και το θερμίτη, ομαδοποιούνται κάτω από την ετικέτα «προϊόντα που αγοράζονται μαζί» στη διάρκεια αναζητήσεων για άλλα κοινά χημικά.

Το τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε πως ορισμένα συστήματα ανάφλεξης και απομακρυσμένοι πυροκροτητές ήταν επίσης άμεσα διαθέσιμα και προσφέρονταν συχνά ως μέρος των προτάσεων «Οι πελάτες αγόρασαν επίσης».

Οι ερευνητές του Channel 4 μπόρεσαν να αποδείξουν πως ήταν δυνατή η δημιουργία ενός καλαθιού αγορών από το Amazon με υλικά βάρους άνω των 45 κιλών, που χρειάζονται για τη δημιουργία της εκρηκτικής μαύρης σκόνης, σε αντίθεση με τη νομοθεσία που επιτρέπει σε ένα άτομο να δημιουργήσει μόνο 100 γραμμάρια της συγκεκριμένης σκόνης για ιδιωτική χρήση.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τον τραυματισμό περίπου 30 ατόμων στο μετρό του Λονδίνου, από μια εκρηκτική συσκευή που είχε τοποθετηθεί σε έναν κουβά και είχε κατασκευαστεί από κοινά υλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βόμβα Λονδίνο Amazon εκρηκτικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ