Είχε δίκιο ο Τραμπ; Είχαν καταγγείλει τον τρομοκράτη του μετρό του Λονδίνου για ριζοσπαστικοποίηση - iefimerida.gr

Είχε δίκιο ο Τραμπ; Είχαν καταγγείλει τον τρομοκράτη του μετρό του Λονδίνου για ριζοσπαστικοποίηση

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τρεις φορές τον 18χρονο την εβδομάδα πριν το χτύπημα  (Φωτογραφία: ITV News)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συχνά προβλήματα με τις αρχές είχε, όπως αποδεικνύεται, ο 18χρονος Ιρακινός πρόσφυγας που συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου, ενώ είχε αναφερθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία λίγους μήνες πριν αφήσει τον κουβά με τη βόμβα στο μετρό.

Οι θετοί του γονείς του ήταν σε απόγνωση με τη συμπεριφορά του, η οποία ήταν τόσο άσχημη, ώστε πριν από μερικούς μήνες το δημοτικό συμβούλιο του Σάρει, που είχε αναθέσει τη φροντίδα του νεαρού ορφανού στο ζευγάρι των ηλικιωμένων Βρετανών Πένι και Ρόναλντ Τζόουνς, τον ανέφερε στην κρατική υπηρεσία Prevent, που αποβλέπει στην αποριζοσπαστικοποίηση πιθανών εξτρεμιστών.

Άγνωστο παραμένει πώς μετά απ’ όλα αυτά ο νεαρός πρόσφυγας κατάφερε να ξεφύγει από το δίχτυ ασφαλείας των αρχών και να «φυτέψει» τη βόμβα, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριάντα επιβατών.

Είχε δίκιο ο Τραμπ; Είχαν καταγγείλει τον τρομοκράτη του μετρό του Λονδίνου για ριζοσπαστικοποίηση | iefimerida.gr 0

Οι αποκαλύψεις εγείρουν νέα ερωτηματικά ως προς το τι ακριβώς γνώριζαν η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας για τον ύποπτο. Την επομένη της επίθεσης το Ντόναλντ Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι η αστυνομία παρακολουθούσε τον 18χρονο Ιρακινό.

Στο μεταξύ ένα νέο βίντεο, που εξασφάλισε το ITV News, δείχνει τον νεαρό να κάνει ποδήλατο λίγες μέρες πριν την επίθεση κοντά στο σπίτι της οικογένειας που τον περιμάζεψε.

Είχε δίκιο ο Τραμπ; Είχαν καταγγείλει τον τρομοκράτη του μετρό του Λονδίνου για ριζοσπαστικοποίηση | iefimerida.gr 1

Και τις τρεις φορές που περνά μπροστά από κάμερα ασφαλείας φορά το ίδιο κόκκινο καπέλο.

Ένα τέτοιο καπέλο φορά και ο ντυμένος στα γκρι άνδρας που κουβαλά μια τσάντα από τα Lidl στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα έξω από πιτσαρία, σε απόσταση λίγων λεπτών από το σπίτι των θετών γονιών του υπόπτου, στο οποίο μεγάλωσε. Η βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο Πάρσονς Γκριν ήταν μέσα σε μία ίδια ισοθερμική τσάντα. Εκτιμάται, γράφει ο Guardian, ότι ο άνδρας πέρασε από εκεί καθ΄οδόν για τον σταθμό του Σανμπουρι, λίγο μετά τις 7 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, περίπου 80 λεπτά πριν από την έκρηξη στο Πάρσονς Γκριν.

Είχε δίκιο ο Τραμπ; Είχαν καταγγείλει τον τρομοκράτη του μετρό του Λονδίνου για ριζοσπαστικοποίηση | iefimerida.gr 2

Το ζευγάρι των ηλικιωμένων Λονδρέζων που είχαν αναλάβει τη φροντίδα του 18χρονου και του άλλου υπόπτου, του ηλικίας 21 ετών Σύρου Γιάχια Φαρούκ, είναι τόσο συντετριμμένοι που αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν ποτέ ξανά νεαρά παιδιά. Η αστυνομία ερευνά και άλλα θετά παιδιά για πιθανές διασυνδέσεις με τους δύο υπόπτους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ