Persona non grata στην Ισπανία ο πρεσβευτής της Βορ. Κορέας – Τον διέταξαν να φύγει [εικόνα] - iefimerida.gr

Persona non grata στην Ισπανία ο πρεσβευτής της Βορ. Κορέας – Τον διέταξαν να φύγει [εικόνα]

Ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ισπανία. Hyok Chol Kim/ Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου, η ισπανική κυβέρνηση διέταξε τον Βορειοκορεάτη πρέσβη, Hyok Chol Kim να εγκαταλείψει τη χώρα της Ιβηρικής.

Χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «persona non grata», οι ισπανικές αρχές, στον απόηχο των πυραυλικών κινήσεων της Πιονγιανγκ, επεσήμαναν ότι «Σήμερα Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας κλήθηκε και του κοινοποιήθηκε η απόφαση ότι θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata). Πρέπει να σταματήσει να εργάζεται και να φύγει από τη χώρα πριν από την 30η Σεπτεμβρίου».

Το μήνυμα μάλιστα αυτό του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών αναρτήθηκε και στο Twitter.

Το υπουργείο είχε καταδικάσει από τα τέλη Αυγούστου «τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας» που «παραβιάζουν το καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και απειλούν την ειρήνη στην περιοχή και την παγκόσμια ασφάλεια».

Το υπουργείο υπενθύμιζε με δελτίο τύπου ότι είχε προειδοποιήσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας ότι «η συνέχιση αυτών των ενεργειών θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις».

Today the Ambassador of #NorthKorea #DPRK in Spain has been declared persona non grata.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα Ισπανία Κιμ Γιονγκ Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ