Γεννηματά: Ποιος υποψήφιος θα πάρει το ρίσκο για φιάσκο στην ηλεκτρονική ψηφοφορία; - iefimerida.gr

Γεννηματά: Ποιος υποψήφιος θα πάρει το ρίσκο για φιάσκο στην ηλεκτρονική ψηφοφορία;

Η Φώφη Γεννηματά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία - Φωτογραφία αρχείου: Nikolas Giakoumidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο της ψηφοφορίας και να αποφύγουμε την πλαστοπροσωπία την πολλαπλή ψηφοφορία από το ίδιο πρόσωπο» επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την επιμονή του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά κι άλλον υποψηφίων στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ανέφερε ότι “δεν γίνεται σώνει και καλά να επιμένουμε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία εάν δεν έχουμε 100% εγγύηση ότι δεν θα υπάρξουν κρούσματα νοθείας. Φανταστείτε την ημέρα της ψηφοφορίας να βγει ένα βίντεο όπου κάποιος ψηφίζει 3 και 4 φορές. Ποιος θα πάρει το ρίσκο μιας τέτοιας εξέλιξης;”

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι τρεις εταιρείες μέχρι τώρα αρνήθηκαν να αναλάβουν ένα τέτοιο ρίσκο και εκτίμησε πως και η εταιρεία Vodafone θα αρνηθεί καθώς δεν έχει ανάλογη εμπειρία σε τέτοια ηλεκτρονική ψηφοφορία.

«Οι περισσότερες πιθανότητες κατά την άποψή μου είναι ότι και η Vodafone θα πει ότι δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο, δεν έχει ανάλογη εμπειρία».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Δεν φαντάζομαι ότι κάποιος υποψήφιος θα πει πάμε να κάνουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν μας πειράζει αν γίνει φιάσκο ή αν γίνει νοθεία μόνο και μόνο για να κάνουμε ένα νεωτερισμό»

Σε ερώτηση αν φοβάται ότι κάποιος από τους υποψήφιους αποχωρήσει από την κούρσα σε περίπτωση που δεν ισχύσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία η κ. Γεννηματά απάντησε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει υποψήφιος που θα πει δεν με πειράζει ας ψηφίσει κάποιος και 3 και 4 φορές αρκεί να κάνουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία».

Σε άλλη ερώτηση πως σχολιάζει την κριτική ότι δεν θέλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία προκειμένου να είναι ελεγχόμενο το εκλογικό σώμα και να βγει εκείνη στις εκλογές η κ. Γεννηματά ήταν απόλυτη

«Αν φοβόμουνα να ανοίξω τη διαδικασία δεν θα την άνοιγα καν, αυτή η διαδικασία γίνεται επειδή πήρα εγώ την πρωτοβουλία. Όποιοι τα λένε αυτά έχω να πω ότι δεν είναι απλώς αστειότητες είναι ανέκδοτα. Αν φοβόμουνα θα καθόμουν εκεί που ήμουνα. Εγώ θέλω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή η μεγάλη συμμετοχή είναι αυτή που θα δώσει ισχύ στο εγχείρημα. Υπάρχουν θέματα πολιτικά αλλά και θέματα ηθικής τάξης για όνομα του θεού έχουμε κάποιες ηθικές αρχές σ' αυτό το χώρο»

Πάντως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι όλα θα πάνε καλά και τελικά ο Νέος φορέας θα έχει πολιτική ισχύ κάτι που όπως είπε έδειξε και η σημερινή δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.

«Δεν θα κάνουμε τη χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανιστούμε, θα τον πάρουμε πίσω το χώρο μας» κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη σύντομη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ