Βολές Τραμπ κατά ΟΗΕ: Γραφειοκρατία και κακοδιαχείριση - iefimerida.gr

Βολές Τραμπ κατά ΟΗΕ: Γραφειοκρατία και κακοδιαχείριση

Ο Τραμπ επέκρινε τον ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρώτη του ομιλία στα Ηνωμένα Εθνη, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον Οργανισμό, καλώντας τον να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του.

«Τα τελευταία χρόνια, ο ΟΗΕ δεν έχει ανταποκριθεί στις δυνατότητές του, εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της κακοδιαχείρισης. Πρέπει να επενδύσει περισσότερο στους ανθρώπους και λιγότερο στη γραφειοκρατία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ειδική συνάντηση για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Κάλεσε τα μέλη του ΟΗΕ να υιοθετήσουν μία γενναία στάση, για να αλλάξουν τον παραδοσιακό τρόπο προσέγγισης του Οργανισμού.

Ο Τραμπ- που έχει επικρίνει πολλές φορές τον ΟΗΕ, από την εποχή που έκανε προεκλογική καμπάνια- τόνισε ότι καμία χώρα δεν θα πρέπει να βαρύνεται με δυσανάλογο ποσοστό κόστους. Οι ΗΠΑ καλύπτουν το 28,5% των δαπανών των ειρηνευτικών αποστολών, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε άδικο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την Τρίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ