Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο την Τρίτη - iefimerida.gr

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο την Τρίτη

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου της ΑΔΕΔΥ (Φωτογραφία: EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τρίτης, στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά της τροπολογίας της Ολγας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι αυτή η τροπολογία προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία που έχει κηρύξει από τις 15 Μαρτίου ενάντια στη μνημονιακή υποχρέωση για αξιολόγηση.

Η εν λόγω τροπολογία- που θα κατατεθεί την Τρίτη στη Βουλή- είναι αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική, που εκβιάζει τους εργαζόμενους και όσους κατέχουν θέση ευθύνης, δήλωσε ο προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής, Γιάννης Πάιδας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η τροπολογία ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση αφού δεν δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν συμπληρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης επειδή συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ, να συμμετέχουν στις κρίσεις των προϊσταμένων.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Τρίτη στις 13:00, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. Για αυτό έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12:30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Επιπλέον, με υπόμνημά της προς τα κόμματα και τους βουλευτές καλεί να καταψηφίσουν την τροπολογία και προειδοποιεί ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τέλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΕΔΥ τροπολογία αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ