Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες στην Νέα Παραλία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες στην Νέα Παραλία [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία μοναδική προσπάθεια να δημιουργήσουν τη μεγαλύτερη κυανοτυπία στην ιστορία και να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες έκαναν το πρωί της Δευτέρας στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, μέλη της ομάδας ΦωτοΓραφείον.

Μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς, λίγο μετά τις 11 το πρωί, συγκεντρώθηκαν περίπου 65 άτομα, περαστικοί και μέλη της ομάδας πήραν τα χαρτιά με τις πόζες τους και στήθηκαν πάνω σε ένα μεγάλης κλίμακας ύφασμα επιφανείας 280 τ.μ..

Στη συνέχεια το μοτίβο που σχημάτισαν τα σώματα των συμμετεχόντων αποτυπώθηκε σε ένα παλί δημιουργώντας ένα εξαιρετικό έργο τέχνης.

Στόχος σύμφωνα με την Νικολέττα Δανιήλ μέλος της ομάδας, είναι να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης και τεχνικής. «Οι πόζες που πήραμε ήταν εμπνευσμένες από τα πειράματα του Muybridge για να καταγράψει την ανθρώπινη κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ομάδα του ΦωτοΓραφείον ξεκίνησε από τον Στέφανο Τσακίρη, ενώ το πρότζεκτ της κυανοτυπίας ονομάστηκε GyanoType, από τον συνδυασμό των λέξεων Giant και Cyanotype.

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον δήμο και ομάδα χημικών μηχανικών του ΑΠΘ, στηρίζει την προσπάθεια της ομάδας.

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες στην Νέα Παραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες στην Νέα Παραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό ρεκόρ Γκίνες στην Νέα Παραλία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Πηγή: Thessnews, Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεσσαλονίκη ρεκόρ γκίνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ