Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το Σαββατοκύριακο - iefimerida.gr

Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το Σαββατοκύριακο

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ελεύθερη είσοδο το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου και με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

O εορτασμός αφορά σε ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, υπό τον γενικό τίτλο «Πόλεις».

Συγκεκριμένα στο Μουσείο θα υλοποιηθούν:

Την Παρασκευή, μία θεματική σπονδυλωτή περιήγηση για ενήλικες με τίτλο «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» από αρχαιολόγους του Μουσείου.
Θα παρουσιαστούν όψεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής των πολιτών, εμπλουτισμένες με στοιχεία ενσωμάτωσης, απόρριψης, καθώς και εκδηλώσεις κοινωνικής συνοχής.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες. Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα. Είσοδος με δελτία προτεραιότητας (θα δίνονται μετά τις 9.00 π.μ.).

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ.» για μαθητές Δ΄ έως Στ ΄ Τάξης Δημοτικού.
Οι μαθητές μέσω της έρευνας στον εκθεσιακό χώρο και βιωματικών δραστηριοτήτων θα ανακαλύψουν την καθημερινή ζωή στην αρχαία Αθήνα με ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο λειτουργίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.
Τέλος, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι. Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:00 π.μ. Διάρκεια: 2 ώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ