Στο 0,6% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο - iefimerida.gr

Στο 0,6% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Φωτογραφία: SOOC/ Konstantinos Tsakalidis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 0,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Αύγουστο του 2017, σε σχέση με 0,9% τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,4%.

Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 1,5% από 1,3% τον Ιούλιο και 0,2% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,7% τον Αύγουστο, σε σχέση με 1,5% τον Ιούλιο και 0,3% ένα χρόνο πριν.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο στην Ιρλανδία (0,4%), την Κύπρο (0,5%), και την Ελλάδα και τη Ρουμανία (0,6% και στις δύο). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (4,6%), στην Εσθονία (4,2%) και στη Λετονία (3,2%).

Σε σύγκριση με το Ιούλιο του 2017, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 20 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε πέντε και μειώθηκε σε τρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πληθωρισμός Ελλάδα Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ