Ο Τσίπρας απολογήθηκε για την πετρελαιοκηλίδα -Εκνευρισμένος από την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας απολογήθηκε για την πετρελαιοκηλίδα -Εκνευρισμένος από την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη δύσκολη προηγούμενη εβδομάδα, με την Eldorado και την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να θαμπώσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, αλλά και -κυρίως- να βγει από το σκοτεινό αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η κυβέρνηση που είδε το «αναπτυξιακό αφήγημά» της να πνίγεται στην τεράστια οικολογική μόλυνση στον Σαρωνικό, το τέλμα στις Σκουριές, το Ελληνικό και την Fraport, συγκάλεσε επειγόντως ένα... επικοινωνιακής στόχευσης υπουργικό Συμβούλιο ( με ζωντανή, φυσικά, τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας του...), ελπίζοντας να αλλάξει το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα.

Βαθιές οι κηλίδες...

Ο κ. Τσίπρας, «πιάνοντας» την αγανάκτηση και την αγωνία του κόσμου για την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή και τους ερασιτεχνικούς και ατελέσφορους χειρισμούς από πλευράς υπευθύνων, «άδειασε» στην ουσία την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, μίλησε για « βαθιές κηλίδες τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υ’ όψη μας...», για δώσει έμφαση στην συνέχεια στην ανάγκη αναδιοργάνωσης και ανασχεδιασμού των μηχανισμών όχι μόνο αντιμετώπισης των προβλημάτων μόλυνσης της θάλασσας αλλά και έγκαιρης πρόβλεψης. Με αυστηρότερους όρους αδειοδότησης και συνεχούς ελέγχους λειτουργίας των σκαφών και απόσυρση των «σαπιοκάραβων».

Επιχειρώντας ν’ αλλάξει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί ως προς τις δυσμενείς δημοσιονομικές εξελίξεις (εξ αιτίας των οποίων ο κ. Τσακαλώτος είχε εκφράσει φόβους ότι πιθανόν θα χρειασθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018 (στην συνέχεια, υποχρεώθηκε να... αποσύρει τους φόβους του!), ο κ. Τσίπρας όχι μόνο εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία του για την πορεία των δημοσιονομικών (χαρακτήρισε, μάλιστα, ευχάριστη έκπληξη τα έσοδα του ΕΦΚΑ, τα οποία πριν λίγες μέρες εμφανίζονταν με υστέρηση και προβληματικά), αλλά επανέλαβε την βεβαιότητά του ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του πλεονάσματος, θα δημιουργηθεί το «δημοσιονομικό περιθώριο» και στο τέλος του ‘17 θα δοθεί και πάλι το «έκτακτο βοήθημα», όπως πέρσι τα Χριστούγεννα...

Θάτσερ ο Μητσοτάκης!

Χωρίς να αναφέρει καν το όνομά του, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποδομήσει την παρουσία Μητσοτάκη και τα όσα περιέγραψε οραματικά για τον σχέδιο διακυβέρνησης που έχει εκπονήσει, μιλώντας για οράματα «κοινωνικής αναλγησίας, ενός νέου μνημονίου, του 4ου, και μάλιστα ελληνικής ιδιοκτησίας, το οποίο εκπονείται από ακραίους νεοφιλελεύθερους και εκλεκτούς ιδιωτικών συμφερόντων, με θέσεις εκ των πλέον ακραίων που έχουν εισηγηθεί οι δανειστές και τις οποίες εμείς έχουμε απορρίψει...»

Να μην δώσουμε πατήματα...

Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από αρνητικές τοποθετήσεις εκπροσώπων των δανειστών εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός μίλησε για μιαν Ελλάδα που « από μαύρο πρόβατο και αναξιόπιστο εταίρο έχει μετατραπεί σε χώρα με κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη...”, και κάλεσε τους υπουργούς σε «σκληρή δουλειά» (κάτι που είχε πει και στις αρχές του καλοκαιριού...) προκειμένου μέχρι τον Νοέμβριο να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, « για να μην δώσουμε πατήματα σε ορισμένες πλευρές να ρίξουν το φταίξιμο για τυχόν καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά...».

Πάντως και... καλού-κακού, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να μιλήσει και για «δυσκολίες που υπάρχουν, ευτυχώς σε τεχνοκρατικό, όχι πολιτικό επίπεδο...», επαναλαμβάνοντας για μιαν ακόμη φορά στην ανάγκη σκληρής δουλειάς και βελτίωσης του επιπέδου απόδοσης και συνεργασίας σε κάθε ένα υπουργείο και συνολικά στην κυβέρνηση. Κάτι που κατά την... λογική αλλά και το Σύνταγμα, αποτελεί κύρια ευθύνη και αποστολή του ιδίου!

«Εμείς, κρινόμαστε αυστηρά από τον λαό, όχι όπως οι προηγούμενοι...» κατέληξε ο κ. Τσίπρας, καλώντας τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση να επιδείξουν το απαραίτητο «συναίσθημα ευθύνης»...

Μόλις έκλεισαν οι κάμερες

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε για την πορεία απορρύπανσης του Σαρωνικού λέγοντας ότι δεν θα σταματήσει η διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως.

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι μέχρι το Νοέμβριο θα πρέπει να έχει γίνει το 80% των προαπαιτουμένων, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα.

Σε ότι αφορά στα προς κατάθεση νομοσχέδια είναι τα εξής: ταυτότητα φύλου, ινστιτούτο φύλου, νωπά αγροτικής ανάπτυξης, οδηγία του ΥΠΟΙΚ για την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργικό συμβούλιο Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ