Ρελάνς Θεοδωράκη σε Φώφη: Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων συμφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία - iefimerida.gr

Ρελάνς Θεοδωράκη σε Φώφη: Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων συμφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Περιοδεία Στ. Θεοδωράκη στην Καλαμάτα -Φωτογραφία αρχείου: Nikos Giakoumidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρελάνς έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο θέμα της ηλεκτρονκής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς.

Σε δήλωσή του από την Καλαμάτα όπου περιοδεύει, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, απάντησε στην άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ το οποίο επιμένει να μην δέχεται ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως εφόσον δεν τηρούνται προϋποθέσεις διασφάλισης του αδιάβλητου.

«Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προοδευτικό Κίνημα μακριά από λαϊκισμούς, αλλά και από συντηρητικές πολιτικές καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική κοινωνία για να βγούμε από την κρίση. Η παραγωγή, οι δουλειές, η παιδεία είναι στο επίκεντρο αυτής της νέας προσπάθειας. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα φύγει, όπως όλοι θέλουμε, από την στάση του απλωμένου χεριού και θα γίνει μια δυνατή χώρα -πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα ότι: «αυτό που έχουμε συμφωνήσει όλοι στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, είναι ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο προοδευτικό Κίνημα, που θα αξιοποιήσει τις νέες δυνάμεις της κοινωνίας και θα συνεργαστεί με τις θετικές φωνές του παρελθόντος. Δεν παίρνουμε όλο το παρελθόν μαζί μας, αλλά έχουμε ανάγκη ένα τμήμα του παρελθόντος».

Ως προς το γεγονός ότι η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα διαδικαστικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι αυτή η συζήτηση είναι απαραίτητη, ενώ υπογράμμισε ότι«η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει καταλήξει σε αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή». Δηλαδή στο «να μπορούν να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι, άρα να μπορεί να ψηφίζει κάθε έλληνας πολίτης. Δεύτερον στο να μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στις κάλπες που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να μπορούν να ψηφίζουν και μέσω υπολογιστή, με έναν τρόπο αξιόπιστο και αδιάβλητο, για να μπορούν να εκφραστούν και οι νέοι που δεν έχουν τόσο καλή σχέση με την κάλπη, ενώ από τον υπολογιστή θα μπορέσουν να εκφραστούν, αλλά και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό». Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα συμμετέχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, οι οποία θα αποτελέσουν και τη αρχή του νέου Κινήματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα πλαίσια της περιοδείας του στην περιοχή επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτς Νίκα. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση συνεχάρη τον Δήμαρχο για το έργο που επιτελεί στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι είναι ένας από τα παραδείγματα ανθρώπων που μπορούν να σηκώσουν τη χώρα ξανά ψηλά. «Νομίζω ότι αν συνεχίσουμε να επιλέγουμε σε τοπικό επίπεδο ανθρώπους που αγαπούν την προσπάθεια και όχι κομματικούς υπαλλήλους, αν συνεχίσουμε και στο Κέντρο να επιλέγουμε ανθρώπους που είναι μακριά από τα προβλήματα και τις ευθύνες του παρελθόντος θα έχουμε ένα πολύ καλό μέλλον για μας και για τα παιδιά μας. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για αυτές του τις προσπάθειες και θα είμαστε σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής της χώρας προς το καλύτερο. Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές. Τα μνημόνια φεύγουν επειδή κάνουμε μόνοι μας μια καλύτερη Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη για την επίσκεψή του και τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος που λέει πάντα την αλήθεια, Όπως είπε: «Με χαρά υποδεχόμαστε στο Δημαρχείο τον Σταύρο Θεοδωράκη, έναν άνθρωπο που πέτυχε παντού. Με ό,τι και αν ασχολήθηκε. Ξεκίνησε με μύριες όσες δυσκολίες από την Αγία Βαρβάρα. Αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις και έφτασε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Λέει πάντοτε την αλήθεια. Είναι ο πιο αγαπητός αρχηγός κόμματος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να πετύχει το καλύτερο στο επίπεδο της ηγεσίας του κόμματος της κεντροαριστεράς, που είναι αναγκαίο για την ευρυθμία του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας. Συμφωνούμε με τις απόψεις τις οποίες εκφράζει. Συμφωνούμε με τη δροσιά, την σφριγηλότητα και την ουσία των ανακοινώσεών του σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και του ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να είναι γερός πάντοτε, γιατί τον χρειάζεται η πατρίδα μας. Η φωνή του είναι εθνική».

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνοδεύουν ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός και η Ολυμπία Αναστασοπούλου, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ