Το μυστικό επιτυχίας μιας σχέσης: Η γυναίκα να είναι πιο ελκυστική από τον άνδρα [εικόνα] - iefimerida.gr

Το μυστικό επιτυχίας μιας σχέσης: Η γυναίκα να είναι πιο ελκυστική από τον άνδρα [εικόνα]

Ερευνα αποκαλύπτει το μυστικό επιτυχίας των σχέσεων (Φωτογραφία: Shutterstock)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζούμε σε έναν κόσμο που η εικόνα «μετράει», με την εμφάνιση κάποιου να του δίνει «πόντους».

Αυτό συμβαίνει και στις σχέσεις, καθώς αυτός ή αυτή που βλέπεις σε ένα μαγαζί θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον λόγω της εμφάνισής του και όχι επειδή ψυχανεμίστηκες πως «παίζει» ο άνθρωπος που είδες να είναι έξυπνος και αστείος.

Μια έρευνα, ωστόσο, έρχεται να αποκαλύψει τον τρόπο που είναι πιο πιθανό να πετύχει μια σχέση... Η γυναίκα καλό θα ήταν να είναι πιο ελκυστική από τον άνδρα.

Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και του Πανεπιστημίου Southern Methodist στο Τέξας μελέτησε 113 ετεροφυλόφιλους νεόνυμφους στο Ντάλας και διαπίστωσε μέσα από μια σειρά ερωτήσεων πως οι λιγότεροι ελκυστικοί άνδρες από τη σύζυγό τους προσπαθούσαν να ευχαριστήσουν το άλλο τους μισό. Αυτό μπορούσε να είναι η αγορά δώρων, η βελτίωση της εμφάνισής τους, η βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού, αλλά και το παιχνίδι στην κρεβατοκάμαρα.

via GIPHY

Οταν οι ερευνητές μελέτησαν ένα ζευγάρι όπου ο άνδρας ήταν πιο όμορφος είδαν πως οι επιπτώσεις ήταν αρνητικές. Οι γυναίκες σε αυτές τις σχέσεις αισθάνονταν υποχρεωμένες να κάνουν δίαιτα και να ασκούνται υπερβολικά για να διατηρήσουν την ευτυχία του συντρόφου τους, κάτι που οδηγούσε μερικές φορές σε διατροφικές διαταραχές.

«Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν πως η ύπαρξη ενός ελκυστικού συζύγου μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στις συζύγους, ειδικά εάν αυτές δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές», δήλωσε η Τάνια Ρέινολντς.

«Ενας τρόπος να βοηθήσουμε αυτές τις γυναίκες είναι το ταίρι τους να τις επιβεβαιώνει, υπενθυμίζοντας τους πως είναι όμορφες και πως τις αγαπούν ανεξαρτήτως βάρους ή τύπου σώματος», προσθέτει και καταλήγει: Ή ίσως εστιάζοντας στα δυνατά σημεία της συντρόφους τους που δεν έχουν σχέση με την εξωτερική εμφάνιση».

Πηγή: news.com.au, Science Direct, Independent

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα ζευγάρια σχέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ