Καρατζαφέρης: «Δεν ψηφίζω την νέα δανειακή σύμβαση» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Δεν ψηφίζω την νέα δανειακή σύμβαση»

Καρατζαφέρης: «Δεν ψηφίζω την νέα δανειακή σύμβαση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφασή του να μην ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αφήνοντας στην ευχέρεια του πρωθυπουργού του αν θα διατηρήσει τα στελέχη του ΛΑΟΣ στα υπουργεία τους, ενώ κήρυξε παράλληλα «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στην Ελλάδα τον επικεφαλής της Τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανέλαβε πως ζήτησε ρητή διαβεβαίωση ότι το νέο Πρόγραμμα θα βγάλει την Ελλάδα από την ύφεση και ότι τα μέτρα και η δανειακή σύμβαση είναι σύννομα αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

«Δεν επιτρέπω να μας εξευτελίζουν»

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι αυτό που τον έχει ενοχλήσει δεν είναι οι θυσίες αλλά η ταπείνωση της χώρας. «Με έχει ενοχλήσει προσωπικά, όπως όλους τους Έλληνες, όχι τόσο αυτές οι αναγκαστικές θυσίες που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε, αλλά η ταπείνωση της χώρας. Μας κλέψανε την αξιοπρέπεια, μας επιβάλλανε τον εξευτελισμό. Και δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω. Θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας».»

Persona non grata o Τόμσεν

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι έζησε τον απόλυτο εξευτελισμό «για μια μικρή διαφορά, της τάξεως των 200 εκ., για να μην υποστούν οι συνταξιούχοι μια μείωση στις συντάξεις των 10 ευρώ, έπρεπε να καλέσουμε τον κ. Πολ Τομσεν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Και συνέχισε λέγοντας ότι ο Πολ Τόμσεν είναι persona non grata για την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καρατζαφέρης καυτηρίασε τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάνει εκτός Ευρώπης, αλλά «μπορεί να κάνει εκτός Γερμανικής μπότας». Οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τις Βρυξέλλες, είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αλλά «από έναν πύργο έξω από το Βερολίνο όπου συνεδριάζει η κυρία Μέρκελ με μερικές χώρες-δορυφόρους». «Από τότε που μπήκαμε στο ευρώ, μας έδιναν λεφτά και μας έπαιρναν εθνική κυριαρχία» είπε χαρακτηριστικά.

Μου ζητούσαν να απαντήσω σε μια ώρα

Για τη νέα δανειακή σύμβαση ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι ζήτησε ρητές διαβεβαίωσεις από το Ελεγκτικό Συμβούλιο, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αυτή η συμφωνία και αυτά τα μέτρα είναι νόμιμα και ότι το νέο Πρόγραμμα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. «Δεν πήρα απάντηση» είπε και σημείωσε: «Μου είπαν ότι χρειάζονται εβδομάδες για όλα αυτά. Οι φορείς θέλουν εβδομάδες και εμένα μου ζητούσαν να απαντήσω σε μία ώρα».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποκάλυψε ότι στην τελευταία σύσκεψη είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι αυτά τα μέτρα και αυτή τη δανειακή σύμβαση δεν μπορεί να τα ψηφίσει, και ζήτησε να αποχωρήσει. «Ο Αντώνης Σαμαράς μου ζήτησε να παραμείνω για να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση μαζί για τις συντάξεις. Αυτό έκανα», είπε. Ο λόγος που δεν ανακοίνωσε την απόφασή του εκείνη τη στιγμή ήταν, σύμφωναμε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ότι δεν ήθελε να δυσκολέψει την διαπραγμάτευση ενόψει του Eurogroup.

Εμείς προτείνουμε πέντε χρόνια περίοδο χάριτος με ετήσιες δόσεις με επιτόκιο όσο της ΕΚΤ»«Η χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει» τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, γιατί θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη. «Ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός» υπογράμμισε και επανέλαβε την πρόταση του κόμματος του για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. «

Απόφαση του Παπαδήμου αν θα παραμείνουν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ

Στο ερώτημα του αν θα αποχωρήσουν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι αυτό είναι απόφαση του Λουκά Παπαδήμου. Τόνισε όμως ότι αυτό είναι μια ευκαιρία για τον πρωθυπουργό για να κάνει ανασχηματισμό με συμμετοχή τεχνοκρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, απαντώντας αργότερα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα πράξουν οι Βορίδης, Γεωργιάδης, Ροντούλης και Γεωργίου είπε ότι η απόφαση για καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ήταν ομόφωνη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διασκέδασε τις φήμες, που κυκλοφορούσαν από το πρωί, για αποχώρηση στελεχών του που διαφωνούσαν με την καταψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

«Εγώ πρότεινα τον Παπαδήμο»

Στην αρχή τη συνέντευξης ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε αναδρομή στα τελευταία γεγονότα που οδήγησαν στον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Δύο χρόνια φώναζα για κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας για να σωθεί η χώρα από τα λάθη και τις παραλείψεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και υπενθύμισε ότι πριν τρεις μήνες τα δύο κόμματα όταν «σε έναν πανικό εύρεσης πρωθυπουργού έψαχναν» επί τέσσερις ημέρες να βρουν λύση, ο ίδιος πρότεινε τη λύση Παπαδήμου. «Χρειάστηκε ο πρωθυπουργός να μιλήσει πολλές φορές με την Μέρκελ, τον Ντράγκι και τον Όλι Ρεν. Φανταστείτε να είχαμε πρωθυπουργό εκείνους που πρότειναν τα δύο μεγάλα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Έχω στείλει μια σειρά επιστολών και memo στον πρωθυπουργό όπου του εξηγούσα ποια είναι η διαδρομή για να φύγουμε προς τα εμπρός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ