Τζανακόπουλος για πετρελαιοκηλίδα: Ο Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος για πετρελαιοκηλίδα: Ο Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε

«Η πετρελαιοκηλίδα είναι περιστατικό που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τους χειρισμούς και το μεγάλο πλήγμα από τη ρύπανση στο Σαρωνικό αλλά και για την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στον Σκάι, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ότι «μίλησε για τέταρτο πρόγραμμα- εμμέσως πλην σαφώς- τη στιγμή που όλη η ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και για την ανάγκη η χώρα να βγει οριστικά στις αγορές».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου στη ΔΕΘ, σημείωσε πως: «η βασική πρόταση του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι θα προτείνει μια σειρά από μέτρα όπως απελευθερώσεις δημοσίων υπαλλήλων προς τους δανειστές που θα υλοποιήσει με τη μέγιστη δυνατή προσήλωση για να πάρει κάποια ανταλλάγματα. Αυτά είναι κατ’ εξοχήν μορφή μνημονιακής επιτροπείας. Δεν είπε ποιες μεταρρυθμίσεις θα προτείνει για να πάρει μείωση των Πρωτογενών Πλεονασμάτων. Ακόμα και το ΓΛΚ το έταξε στους ιδιώτες».

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος, μίλησε για «δύο εντελώς διαφορετικά παραγωγικά μοντέλα αυτά που υποστηρίζουμε εμείς και ο κ. Μητσοτάκης», λέγοντας πως η ΝΔ «θέλει να στηρίξει την ανάπτυξη στη συντριβή της εργασίας, στο χαμηλό μισθό. Και πρόκειται για δύο πλήρως αντιπαραθετικά παραγωγικά σχέδια».

«Πολιτικά σχόλια για τη ρύπανση στο Σαρωνικό θα γίνουν μετά τον απολογισμό»

Σε ό,τι αφορά τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα, κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «πολιτικά σχόλια για τον τρόπο αντιμετώπισης της ρύπανσης στο Σαρωνικό θα γίνουν με τον απολογισμό», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε: «κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση στο Σαρωνικό όσο πιο σύντομα, η κινητοποίηση, παρά τα όσα ακούστηκαν, υπήρξε άμεση».

Υποστήριξε ότι το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ατυχήματος και των συνεπειών του μπήκε σε λειτουργία άμεσα, μόλις 16 λεπτά μετά το ατύχημα. «Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Προσέθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα το έχει ανακοινώσει ο υπουργός και πως η σύσκεψη που έγινε στο Μ. Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αφορούσε στην πολιτική διαχείριση του ζητήματος και δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες από τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση Κουρουμπλή, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι εν μέσω μιας προσπάθειας μιας επιχείρησης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το μείζον δεν είναι η απόδοση ευθυνών.
Προσέθεσε ότι ο κ. Κουρουμπλής κινητοποίησε τους μηχανισμούς και από εκεί και πέρα στο τέλος της κρίσης αυτής, στο τέλος της διαχείρισης θα αποτιμήσει ο πρωθυπουργός, όπως αποτιμά τις επιδόσεις για όλους τους υπουργούς.
«Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε, κινητοποίησε τον μηχανισμό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και νομίζω ότι η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά είναι η βέλτιστη».

Για το Ελληνικό

Μιλώντας για το Ελληνικό, είπε ότι: «Το Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά. Οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους και θα την κάνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε αν προκύψουν εμπόδια στο μέλλον να μπορούμε να τα υπερβούμε. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το ΚΑΣ, αλλά μπορώ να σας πω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια», ανέφερε.

Υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την Γ’ αξιολόγηση

«Δεν θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το χρόνο, οι δανειστές έχουν μιλήσει για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος κληθείς να σχολιάσει την τρίτη αξιολόγηση ,σημειώνοντας ότι δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ