Απαισιοδοξία Σόιμπλε ακόμα και για τα νέα μέτρα - iefimerida.gr

Απαισιοδοξία Σόιμπλε ακόμα και για τα νέα μέτρα

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι οι νέες δεσμεύσεις της Ελλάδας δεν θα μειώσουν το δημόσιο χρέος σε βιώσιμα επίπεδα φέρεται να εξέφρασε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε είπε ότι με τα υφιστάμενα σχέδια η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο για μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020» δήλωσε στο Reuters βουλευτής του συντηρητικού κόμματος.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι με τα σημερινά σχέδια η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 136% του ΑΕΠ το 2020.

Tην ίδια ώρα η καγκελάριος Μέρκελ σε ομιλία της στην Ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag) έκανε λόγο για τις «ανεξέλεγκτες συνέπειες» που θα έχει μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, η κυρία Μέρκελ υποστήριξε πως θα είναι επικίνδυνο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής του αριστερού κόμματος, δήλωσε πως το γερμανικό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει πιθανότατα στις 27 Φεβρουαρίου, με θέμα την έγκριση του ελληνικού πακέτου διάσωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ