Η συγγνώμη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τον ελληνικό λαό - iefimerida.gr

Η συγγνώμη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τον ελληνικό λαό

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις καταστροφικές επιπτώσεις των επιδοτήσεων της Ε.Ε. προς την Ελλάδα και τον άμεσο κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ενώ ζήτησε και δημόσια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Με έντονα αυτοκριτική διάθεση, ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε πως «ενώ παίρναμε με το ένα χέρι τα χρήματα από την ΕΕ, δεν επενδύαμε με το άλλο χέρι σε νέες ανταγωνιστικές τεχνολογίες. Όλα πήγαιναν στην κατανάλωση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όσοι παρήγαν κάτι, έκλειναν τις επιχειρήσεις τους και ίδρυαν εισαγωγικές εταιρίες ώστε να έχουν μεγαλύτερα κέρδη. Αυτή είναι η πραγματική καταστροφή αυτής της χώρας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρεί πως η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη από το πολιτικό της σύστημα ενώ προειδοποίησε πως αν συνεχιστούν οι περικοπές του εισοδήματος των πολιτών υπάρχει άμεσος κίνδυνος ως προς την κοινωνική ειρήνη. Μάλιστα σημείωσε πως «η Ελλάδα οδηγείται από την ύφεση στην κατάθλιψη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε την ευθύνη ολόκληρου του πολιτικού συστήματος για την παρούσα κατάσταση ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Εκτίμησε μάλιστα ότι η εποχή Παπανδρέου μοιάζει να έφτασε στο τέλος της καθώς ο πρώην πρωθυπουργός παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Ωστόσο χρεώνει την απότυχία όχι μόνο στους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, η οποία «συμπεριφερόταν σαν να μην την αφορά τι θα συμβεί με την Ελλάδα, σαν μην επρόκειτο για τη δική της χώρα». Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να επικρίνει και τους εταίρους μας στην ΕΕ για «λάθη και περιττές καθυστερήσεις, οι οποίες επιδείνωσαν κι άλλο την κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ