Βερολίνο και Παρίσι στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους Βρετανούς και ζητούν σκληρότερα μέτρα - iefimerida.gr

Βερολίνο και Παρίσι στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους Βρετανούς και ζητούν σκληρότερα μέτρα

Μέρκελ και Φιλίπ στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στους Βρετανούς/ Φωτογραφία: Michael Sohn /AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνύματα συμπαράστασης για την επίθεση στο Λονδίνο έστειλαν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρωθυπουργός οι οποίοι είχαν συνάντηση στο Βερολίνο.

«Η σκέψη μας είναι με τον βρετανικό λαό» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι πρέπει να ενταθεί και να βελτιωθεί το διεθνές επίπεδο του αγώνα κατά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ, η Μέρκελ εξέφρασε την υπστήριξή της στους Βρετανούς μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο μετρό του Λονδίνου.

«Πρόσφατα έγιναν επιθέσεις στη Βαρκελώνη, αλλά επίσης στη Γαλλία και τη Γερμανία. Και σήμερα ίσως να χτυπήθηκε και το Λονδίνο. Στεκόμαστε επομένως στο πλευρό της Βρετανίας, της κυβέρνησής της αλλά, πάνω απ' όλα, στο πλευρό όλων των Βρετανών», συνέχισε η καγκελάριος.

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στους τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο αλλά και στους στρατιώτες που έγιναν στόχος επίθεσης στο μετρό του Παρισιού.

«Αυτά τα δύο γεγονότα δείχνουν πως είμαστε αντιμέτωποι, συλλογικά, στη Γαλλία, στην Αγγλία αλλά επίσης στη Γερμανία, με ένα πολύ υψηλό επίπεδο απειλής, στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις (...) για να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες όσον αφορά την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Τονίζεται ότι από την επίθεση σε βαγόνι του μετρό στο Λονδίνο τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη αυτοσχέδιας ωρολογιακής βόμβας, περίπου στις 8.20 το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ φιλιπ Βρετανία Λονδίνο επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ