Κάν' το όπως ο Τραμπ -Ο Μακρόν υπέγραψε live το διάταγμα για την ηθική στην πολιτική - iefimerida.gr

Κάν' το όπως ο Τραμπ -Ο Μακρόν υπέγραψε live το διάταγμα για την ηθική στην πολιτική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως ο Ντόναλντ Τραμπ και πολλοί αμερικανοί πρόεδροι πριν από αυτόν, έτσι και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε κάμερες και δημοσιογράφους στο γραφείο του πριν υπογράψει το διάταγμα για την διαφάνεια στην πολιτική ζωή.

Ο Μακρόν έσπασε έτσι την συνήθεια των γάλλων προέδρων που υπέγραφαν εν μέσω γενικής αδιαφορίας τα προεδρικά διατάγματα. Αυτή τη φορά σύσσωμα τα ΜΜΕ μπήκαν στο γραφείο του για να απαθανατίσουν τη στιγμή.
Η σκηνοθεσία ήταν τέλεια προετοιμασμένη στο προεδρικό μέγαρο και τα ΜΜΕ είχαν ειδοποιηθεί από την προηγούμενη ημέρα. Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε φροντίσει να έχει δίπλα του στην εικόνα -όπως έκανε και ο Τραμπ- την υπουργό Δικαιοσύνης Nicole Belloubet, καθώς και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Christophe Castaner. Ο Μακρόν ανέβασε μηνύματα ο ίδιος στο twitter, ικανοποιημένος γιατί υλοποίησε μια προεκλογική του υπόσχεση.

Κάν' το όπως ο Τραμπ -Ο Μακρόν υπέγραψε live το διάταγμα για την ηθική στην πολιτική | iefimerida.gr 0


«Θα είναι πλέον αδύνατο να διορίσει κάποιος ένα μέλος της οικογένειάς του στη βουλή. Θα είναι αδύνατο να μπει στις λίστες αν έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Αυτό που προτείναμε, το κάναμε. Είναι ένα σημαντικό βήμα. Ολα δεν έχουν γίνει βέβαια. Εχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να αλλάξουμε τις συνήθειες, μόνο ένα διάταγμα δεν αρκεί. Αλλά θέλω να σας πω σήμερα ότι οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της προεκλογικής εκστρατείας γι'αυτό το θέμα υλοποιούνται» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κάν' το όπως ο Τραμπ -Ο Μακρόν υπέγραψε live το διάταγμα για την ηθική στην πολιτική | iefimerida.gr 1


Εμπνευση για τον Μακρόν είναι η Αμερική και τα γαλλικά ΜΜΕ σχολιάζουν σήμερα ότι «αμερικανοποιείται όλο και περισσότερο η επικοινωνία του γάλλου προέδρου». Πράγματι, ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως και άλλοι πρόεδροι πριν από αυτόν σκηνοθετούν ανάλογες σκηνές όταν υπογράφουν σημαντικά προεδρικά διατάγματα. Πρόσφατα ακόμη, ο Τραμπ είχε εμφανιστεί με ένα πλήθος συμβούλων του και υπουργών πίσω του, είχε υπογράψει το διάταγμα μπροστά στις κάμερες , ενώ οι παριστάμενοι χειροκροτούσαν. Στη συνέχεια πρόσφερε το στυλό με το οποίο υπέγραψε σε έναν από τους συμβούλους του.

Κάν' το όπως ο Τραμπ -Ο Μακρόν υπέγραψε live το διάταγμα για την ηθική στην πολιτική | iefimerida.gr 2
Κάν' το όπως ο Τραμπ -Ο Μακρόν υπέγραψε live το διάταγμα για την ηθική στην πολιτική | iefimerida.gr 3

Ολοι οι πρώην στην τελετή για τους Ο.Α.

Πάντως ο Εμανουέλ Μακρόν εξακολουθεί να κάνει προσεκτικές κινήσεις που εντυπωσιάζουν. Σήμερα έχει καλέσει τους προκατόχους του Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί να γιορτάσουν μαζί την απονομή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι.

Κάν' το όπως ο Τραμπ -Ο Μακρόν υπέγραψε live το διάταγμα για την ηθική στην πολιτική | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον Τραμπ κάμερες διάταγμα ηθική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ